Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3333 > Cotidian Nr. 3333 de vineri, 10 iulie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Strigăt în van


Persoanele cu handicap locomotor nu pot merge cu taxiul

Potrivit normelor în vigoare, orice mijloc de transport trebuie dotat special pentru persoanele cu dizabilități

articol de: I.G.
Persoanele cu handicap locomotor nu pot merge cu taxiul
 

Protestele persoanelor cu handicap, în legătură cu încăpățînarea patronilor de firme de taxi de a nu respecta legea și a avea măcar o mașină special amenajată pentru ei, sînt în zadar. În conformitate cu Legea nr. 448 / 2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, firmele de transport în comun au obligația să asigu­re autoturisme adaptate transportului persoanelor cu handicap care utilizează fotoliu rulant.

Nici nu le pasă

Potrivit surselor din cadrul serviciului de asistență socială din  Primăria Buzău, în legislația prezentă nu există însă astfel de prevederi pentru firmele de taxiuri, deoarece firmele de taxi nu sînt considerate ca firme care desfășoară activități de transport în comun. În consecință, dacă există astfel de sesizări legate de legalitatea firmelor de taxi în ceea ce privește transportul persoanelor cu handicap, ele sînt neîntemeiate, precizează sursele citate.

Există lege

Cu toate explicațiile oficiale, există totuși o prevedere în legea taximetriei care stipu­lează că, atunci cînd o persoană care suferă de un handicap dorește să coboare din taximetru, șoferul poate opri sau staționa și acolo unde indicatoarele îi interzic aceste lucruri. Deci dacă așa ceva este stipulat în lege, cum nu există prevedere legală pe baza căreia orice firmă care face taximetrie să fie obligată să aibă măcar o mașină echipată special, pentru persoanele cu handicap? Pînă cînd ne vom lămuri, rămîn doar strigătele zadarnice ale celor afectați de acest mod defectuos de înțelegere a legilor și un mare semn de întrebare.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU