Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3304 > Cotidian Nr. 3304 de vineri, 5 iunie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Din bugetul local și județean


Se continuă investițiile la Stațiunea Monteoru

Primăria Buzău contribuie cu fonduri, alături de Consiliul Județean și administrația locală din Merei

articol de: I.G

În urma discuțiilor dintre reprezentanții Consiliului Județean, Municipal și al Primăriei din Merei, s-au alocat fonduri pentru reabilitarea unor obiective aflate în Stațiunea Sărata Monteoru. Astfel, potrivit edilului-șef, Consiliul Local contribuie cu 2 miliarde de lei pentru reamenajarea într-o primă fază a drumurilor, spațiilor verzi precum și a iluminatului stradal. De asemenea, șefii din Primărie spun că toate pompele de apă care erau inutilizabile anul trecut funcționează și astfel se va extrage din nou apă sărată pentru umplerea bazinelor destinate agrementului turiștilor veniți în stațiune.

Mînă de la mînă
Intervenția cu bani alocați de Primăria Buzău la Sărata Monteoru este urmare a parteneriatului dintre instituția menționată cu Primăria Merei, care contribuie cu numai 1 miliard de lei vechi, și Consiliul Județean, cu 3 miliarde de lei vechi. Potrivit declarațiilor edilului-șef, Constantin Boșcodeală, stațiunea Sărata Monteoru va rămîne în continuare o prioritate a municipalității buzoiene, avînd în vedere că s-a și constituit Agenția de Dezvoltare Comunitară pentru reabilitarea obiectivului. Potrivit aceleiași surse citate mai sus, în sarcina Companiei de Apă revine și amenajarea ștrandului și umplerea bazinelor cu apă sărată.

Alte lucrări propuse
În afară de lucrările anunțate, responsabilii din Primărie susțin că se va da drumul și la lucrările de aducțiune a apei potabile, atît de necesară în zonă. Aflată la 18 kilometri de Buzău, stațiunea Sărata Monteoru a devenit cunoscută ca obiectiv turistic pentru izvoarele minerale și nămolul sapropelic. Să sperăm că anul acesta, potrivit planurilor celor trei administrații, respectivele bazine, carora odinioară le mersese faima, nu vor mai fi umplute pe jumătate cu apă obișnuită, ci cu apă sărată, așa cum știa toată lumea.

 

COMENTARII

ion:
se continua investitiile in SARATA MONTEORU
CE A CE SCRIETI ESTE TOTAL ERONAT PUTUL ESTE FORAT DE monteoru sa idem amenajarea bazinului
Balescu Irimia:
Sunt total scarbit de modul cum lucreaza autoritatile in Sarata Monteoru
TOTAL FALS.

IN STATIUNE!? (si cand spun statiune includem si pensiunile si casele de vacanta ale bucurestenilor si nu numai)

- haitele de caini te sfasie, iar daca te aventurezi pana la Belgianul , esti mort.

- Gropile din asfalt se inmultesc de la saptamna la saptamna. Nici vorba de asfaltare( Sa nu se vorbeasca de cele cateva gropi astupate de la POPASUL MEREI pana in centrul statiunii, pentru ca aia nu inseamna asfaltare.Asfaltarea trebuie sa inceapa de la Hanul cu Tei, din stada Huioaba pana in sus spre Sarateanca. Nu mai vorbesc de artera principala care duce pana la Belgianul.

- cei cativa gunoieri ametiti nu reusesc sa faca mare lucru in materie de curatenie( exita o siggura ghena portabila asezata undeva mai sus de hoteluri.

- Iuluminatul public este la pamant.

- Nu mai voebesc de canalizare.Am facut o fosa septica care ma chinuie ca pe hotii de cai. Se umle in fiecare sf.de saptaman.Prin urnare se mananaca cacat cu lopata stimate autoritati.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU