Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3212 > Cotidian Nr. 3212 de duminica, 15 februarie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

În vremuri de criză


Polițele obligatorii, singura salvare pentru firmele de asigurări

articol de: Roxana Bucur
Polițele obligatorii, singura salvare pentru firmele de asigurări
 

În condițiile în care asigurările facultative, cum ar fi cele de viață sau de bunuri, au început deja să cunoască efectele crizei financiare, se pare că doar clienții de RCA și persoanele interesate de asigura­rea obligatorie a locuințelor mai calcă în ultimul timp pragul firmelor de asigurare.

Puțini interesați

După ce au avut parte de creșteri considerabile în ultimii ani, companiile de asigurări încep să piardă teren în contextul actual al crizei financiare. Agenții de asigurare spun că buzoienii se mai înghesuie acum doar să-și plătească asigurările obligatorii, în ceea ce privește asigurările facultative înregistrîndu-se cea mai severă scădere din ultimii ani. "Asigurările facultative, în special cele de viață, au înregistrat o scădere drastică la acest început de an. Dacă anul trecut erau foarte mulți care încheiau astfel de polițe, în ianuarie dacă am găsit cîțiva clienți interesați. Toți se plîng că nu au bani acum să-și încheie o asigurare de viață și spun că mai așteaptă să se potolească febra crizei. Cred că tot anul va merge prost pe acest segment", declară Mircea Roșca, agent în cadrul unei firme de asigurări.

Scădere compensată de asigurarea obligatorie a locuințelor

Cu toate acestea, companiile de pe piața asigurărilor nu se pot plînge că resimt foarte puternic efectele crizei financiare, avînd în vedere că cea mai mare parte a pieței este dominată de asigurările auto, cu aproape 70 la sută din totalul subscrierilor. În schimb, este posibil să scadă numărul asigu­ră­rilor de tip Casco, ca urmare a faptului că dealerii auto nu mai au același volum de vînzări ca în anii trecuți, iar acest segment era foarte bine susținut de clienții de mașini noi, vîndute prin leasing sau prin rate bancare. În plus, agenții asiguratori sînt de părere că piața de profil va consemna un ușor avans față de anul trecut, dar nu va mai fi aceeași creștere ca în anii precedenți, introducerea asigurărilor obligatorii de locuințe fiind pîrghia ce va putea suplini scăderea de pe celelalte tipuri de asigurări. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU