Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3191 > Cotidian Nr. 3191 de joi, 22 ianuarie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 18

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Evaziune și amenzi pe bandă rulantă


Patronii au cotizat cu 26 de miliarde la Garda Financiară

Delapidările în 2008 au însumat la Buzău nu mai puțin de 343 de miliarde de lei

articol de: (R.B.)
Patronii au cotizat cu 26 de miliarde la Garda Financiară
 

Garda Financiară a contribuit la bugetul de stat cu peste 28 de miliarde de lei vechi, sumă strînsă pe parcursul anului trecut din sancțiuni contravenționale, mărfuri confiscate și bani recuperați ca urmare a sustragerii unor agenți economici de la plata taxelor și impozitelor. Comisarul-șef al Gărzii Financiare, Cristi Voicu, este de părere că anul care abia a trecut a fost mai bogat din punct de vedere atît al acțiunilor desfășurate, cît și al rezultatelor obținute de pe urma lor.

81 de patroni trimiși la Parchet

În cursul anului trecut, comisarii Gărzii Financiare i-au avut în vizor pe afaceriștii buzoieni care s-au folosit de orice tertipuri pentru a-și rotunji ilegal veniturile și au desfășurat acțiuni de control la 1854 de agenți economici, din care peste 1400 s-au aflat în contradicție cu legea. Cristi Voicu, comisarul-șef al instituției, afirmă că "recolta" din anul 2008 a fost cu mult peste cea din 2007, cînd au fost constatate ca sustrase de la plata privind impozitele și taxele datorate bugetului statului doar 40 de miliarde de lei, față de 150 de miliarde cît au fost constatate anul trecut. "S-au aplicat 1372 de amenzi în sumă de aproape 26 de miliarde de lei și au fost constatate și confiscate sume și valori materiale în valoare de două miliarde de lei. De asemenea, în 2008 s-au întocmit 85 de dosare penale spre deosebire de anul 2007, cînd au fost întocmite 39 de dosare penale", declară Cristi Voicu.

Controale în funcție de gradul de risc

Pe ansamblu, reprezentanții instituției buzoiene apreciază activitatea din anul trecut ca fiind intensă, cele mai edificatoare în acest sens fiind cifrele, care arată creșteri ale sumelor constatate ca fiind sustrase de la plata la bugetul de stat. "Singurele valori care sînt mai mici decît în 2007 sînt cele ale totalului amenzilor, care dovedesc faptul că s-a trecut la verificări mai complexe, bazate pe criteriile de risc ale agenților economici", declară comisarul-șef care a mai adăugat că și în 2008 instituția pe care o conduce a colaborat bine cu Poliția Economică, Direcția de Finanțe, OPC, ITM și Registrul Comerțului.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU