Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3183 > Cotidian Nr. 3183 de marti, 13 ianuarie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 18

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

În plină criză economică,


Rabla 2009, o gură de aer pentru dealerii auto

Programul a reînceput anul acesta cu o primă de casare mai mare

articol de: Roxana Bucur

Speriați că anul acesta vor avea vînzări foarte mici, dealerii și producătorii de automobile se agață cu disperare de noua etapă a programului, mai ales că statul a mărit prima de casare de la 3.000 la 3.800 lei.

Vechimea mașinilor s-a redus la 10 ani
La 1 ianuarie a început ediția 2009 a programului de reînnoire a parcului auto național, așa-zisul Program Rabla,  ce va aduce o serie de noutăți față de edițiile precedente. Astfel, numărul de locuri a fost majorat la 60.000 , față de 40.000 cît a fost anul trecut. De asemenea, prima de casare a fost majorată de la 3.000 la 3.800 de lei. Programul Rabla 2009 va avea o perioadă de derulare extinsă, urmînd să se încheie în data de 11 decembrie. Procedura de înscriere a dealerilor ar putea suferi și ea modificări, toți cei interesați putînd să se înscrie direct și nu neapărat prin intermediul importatorilor, cum era pînă acum. În fine, una dintre cele mai importante noutăți aduse de Programul Rabla 2009 este posibilitatea de înscriere a mașinilor cu vechime minimă de 10 ani, cu doi ani mai puțin comparativ cu vechimea admisă pînă acum.

Rablele trebuie să aibă ITP-ul valabil
În ceea ce-l privește pe client, trebuie să știe că poate beneficia de prima de 3.800 de lei, după ce casează un automobil mai vechi de 10 ani, cu inspecția tehnică periodică valabilă. Prima se acordă o singură dată pentru mașinile mai vechi de 10 ani și pentru a intra în posesia acesteia trebuie să vă înscrieți pe lista unui producător auto validat, în același timp scăpați de autoturismul vechi predîndu-l unui operator economic autorizat, radiați autoturismul vechi și în final puteți să achizitionați un autoturism noi de la unul din producătorii validați. Pentru programul derulat la Buzău cei opt agenți colectori înscriși sînt SC Puiu Service 2000 SRL, Auto Rolla SRL, Antemax Express SRL, RematHolding, Autoglobus SRL, Iulia Neli SRL, MSD Com și Total Auto SRL. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU