Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3161 > Cotidian Nr. 3161 de miercuri, 10 decembrie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 18

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Venituri din diverse surse


La Mihăilești se face profit din turismul pescăresc

Banii obținuți au fost reinvestiți pentru întreținere și modernizare

articol de: (R.B.)
La Mihăilești se face profit din turismul pescăresc
 

Primăria comunei Mihăilești a încasat de la începutul anului aproape un miliard de lei din taxa percepută pescarilor sportivi. Balta Lunca este o acumulare de 140 hectare din care aproximativ 65 hectare luciu de apă, proprietatea primăriei, administrată prin S.C.  Lunca Mihăilești SRL, societate la care primăria este acționar unic. În prezent, balta de la Mihăilești este deschisă pescuitului sportiv contra unei taxe de 50 lei / zi.

Veniturile sînt în afara bugetului pe 2008

Balta de la Mihăilești a fost administrată inițial de un om de afaceri buzoian care concesionase luciul de apă, cu obligația să achite primăriei o cotă stabilită în contract. Ulterior primăria a reziliat contractul, preluînd balta în proprietate de la începutul anului trecut. "În primele zece luni, firma din subordinea primăriei care administrează acum balta a avut încasări de aproape un miliard de lei vechi", afirmă Stan Stan, primarul comunei Mihăilești. Pentru 2008, bugetul comunei este de 12 miliarde de lei, veniturile din administrarea bălții nefiind incluse în proiectul votat la începutul anului.

Saună finlandeză și observator pentru păsări

O parte din banii obținuți au fost reinvestiți în activități de întreținere și modernizare a condițiilor de desfășurare a activității de pescuit sportiv. Primăria vrea să acceseze fonduri structurale de Uniunea Europeană pentru a crea în jurul bălților o importantă bază de agrement ce va conține o pensiune, șase căsuțe, o saună finlandeză și un observator pentru păsările care populează stufărișul bălții. "Vreau să demonstrez că și o comună de cîmpie poate avea potențial turistic. Economic, comuna poate fi redresată în cîțiva ani prin realizarea programelor cu finanțare europeană începute de cele cîteva firme din Mihăilești", a mai spus primarul Stan.

 

COMENTARII

pescaru:
pescuit la mihailesti
la mihailesti se face evaziune fiscale prin balta lunca mihailesti! incasarea taxei de balta se face cu dispozitie de incasare, o hartie fara valoare fiscala si fara sa oblige societatea ce administreaza balta sa plateasca TVA si impozit profit. EVAZIUNE FISCALA !!!
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU