Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3160 > Cotidian Nr. 3160 de marti, 9 decembrie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 18

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

În primele 11 luni ale anului,


Garda a trimis la Parchet 75 de patroni

Comisarii Gărzii Financiare au împărțit amenzi în stînga și în dreapta, contabilizînd de la începutul anului peste 1200 de sancțiuni

articol de: (R.B.)
Garda a trimis la Parchet 75 de patroni
 

Ocolirea legilor existente pentru atragerea de foloase necuvenite prin metode de evaziune fiscală reprezintă, în opinia oficialilor Gărzii Financiare, o constantă în primele 11 luni ale anului în curs. În perioada menționată, comisarii Gărzii au verificat 1696 de agenți economici și au constatat, la peste 1299 de unități, sustrageri de la plata taxelor și impozitelor în valoare de 55 miliarde de lei. De asemenea, s-au dat 1270 de amenzi în valoare de 24 miliarde de lei și s-au confiscat bunuri de peste 2 miliarde.

Delapidări de miliarde
Pe parcursul celor 11 luni de activitate de la începutul anului, comisarii Gărzii Financiare au aplicat amenzi usturătoare tuturor celor care au încercat în vreun fel sau altul să își desfășoare activitățile economice dincolo de limitele legilor. Cristi Voicu, șeful instituției, afirmă că, pînă la această dată, societățile comerciale din domeniul agricol, construcții dar și al comercializării băuturilor alcoolice și țigărilor au fost "la înălțime" în ceea ce privește cuantumul amenzilor încasate. "Se observă o creștere a fenomenelor evazioniste, mai ales la agenții economici ce comercializează produse agricole, țigări și băuturi alcoolice. Au fost întocmite 75 de dosare penale prin care s-au constatat delapidări de 42 de miliarde de lei. Vom desfășura în perioada următoare, cu ajutorul echipelor din teren, noi controale în încercarea de a diminua și descuraja astfel de practici", precizează sursa citată.

Nereguli în evidențe contabile
Garda Financiară a efectuat peste 1690 de controale la tot atîția agenți economici, bilanțul prezentat arătînd o creștere a evaziunilor fiscale, a delapidărilor și a falsurilor în acte. În perioada verificărilor, s-a constatat că 1299 de agenți economici s-au sustras de la plata taxelor și impozitelor, valoarea totală a prejudiciului fiind de peste 55 de miliarde de lei vechi. Cu ocazia verificărilor din teren, comisarii Garzii Financiare au dat 1270 de sancțiuni în valoare de peste 24 de miliarde de lei. Printre faptele de natură penală constatate (în număr de 275) nu au lipsit falsul, uzul de fals, înșelăciunea și delapidarea.  Ca atare, comisarii Gărzii au suspendat activitatea a 79 de societăți găsite cu nereguli  în evidențele contabile.

Cu ochii pe centrele comerciale

Comisarii Gărzii Financiare vor organiza în perioada imediat următoare controale, în special sîmbăta și duminica, punîndu-se accent pe identificarea produselor clandestine sau a spațiilor în care se depozitează și comercializează produse accizabile, îndeosebi uleiuri minerale, băuturi alcoolice și țigări.  Acest lucru se datorează numărului ridicat de suspendări de activitate, respectiv 27, ale unor agenți economici care au comercializat produse accizabile cu timbre sau banderole fiscale false. De asemenea, avînd în vedere apropierea Sărbătorilor de iarnă, va fi luată în vizor activitatea din tîrguri, oboare și cea desfășurată în spațiile și centrele comerciale.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU