Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3102 > Cotidian Nr. 3102 de joi, 2 octombrie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 18

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Stac S.A., în procedură de faliment

articol de: Roxana Bucur
Stac S.A., în procedură de faliment
 

Pentru societatea buzoiană vremurile de res­triște au început încă din primăvară, cînd Tribunalul Buzău dispunea prin sentința 218/01.04 deschiderea procedurii de insolvență. Mai mult, începînd cu data de 29 septembrie a fost inițiată procedura falimentului, ca unică soluție pentru stingerea creanțelor creditorilor. Înființată în 1991, S.C. Transport Auto Călători STAC SA s-a ­desprins de  fosta Autobază 3 din unitatea I.T.A. Buzău, cu capital integral de stat. Acțiunile societății au fost ulterior vîndute la pachet prin Fondul Proprietății de Stat și o mică parte au fost distribuite salariaților firmei, conform legislației în vigoare în perioada respectivă. Acțiunile societății au fost tranzacționate pe piața Rasdaq pînă în 30 septembrie a.c., dată la care listarea a fost suspendată datorită inițierii procedurii de faliment.

Firmă de apartament
În primăvară, STAC SA rea­lizase una dintre cele mai importante tranzacții de la bursă din acel moment, transferînd echivalentul a 31% din capitalul social al societății, valoarea totală a tranzacției ridicîndu-se la 23 de miliarde de lei vechi. Chiar și în aceste condiții, firma își desfășura activitatea într-un apartament, conform raportului public pe anul 2007 al consiliului de administrație. Terenurile aflate în posesia STAC au fost însă miza afacerii, suprafețele aflîndu-se într-o zonă cu potențial, lîngă XXL.

2008: anul falimentelor
Numărul și valoarea falimentelor deschise de judecătorii sindici în 2008 vor înregistra noi recorduri anul acesta, potrivit unui studiu realizat de o societate de recuperare a creanțelor, preluat de presa centrală. Potrivit aceleiași surse, pînă la jumătatea anului au fost înregistrate peste 9.000 de dosare de faliment, ceea ce reprezintă o creștere de 183%, comparativ cu acceași perioadă din 2007. Și piața financiară este zguduită de efectele falimentelor, acțiunile a 470 de companii fiind delistate de pe piața Rasdaq pe parcursul lunii septembrie, din cauza că au intrat în procedura de faliment, iar în perioada următoare alte 110-120 de societăți urmează să fie eliminate de pe listele bursei, relevă studiul amintit.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU