Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3072 > Cotidian Nr. 3072 de joi, 28 august 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Răfuială cu focuri de armă

articol de: Mona Liza Stanciu
Īn cartierul rīmnicean Zidari a izbucnit zilele trecute un scandal de proporţii īntre două clanuri de romi. Totul a pornit după ce un tīnăr īn vīrstă de 20 de ani şi-a alungat concubina īn vīrstă de 17 ani, care este īnsărcinată īn şase luni. Fata a fost bătută de concubinul ei, Raimondo Dumitrache, iar īn urma bătăii a fost dusă la Spitalul Rīmnicu Sărat, unde i s-au făcut controale medicale pentru stabilirea stării de sănătate atīt a ei cīt şi a copilului, după care a plecat acasă refuzīnd să-şi reclame concubinul. Ajunsă aca- să, minora īnsărcinată a fost alungată din locuinţă şi astfel a fost nevoită să ceară ajutorul fami­liei Georgescu, care locuieşte pe aceeaşi stradă, foarte aproape de familia concubinului minorei.

Implicat şi īn scandalul de la Cazinou

Concubinul, acelaşi rīmnicean implicat săptămīna trecută īn scandalul de la Cazinoul din centrul Rīmnicului, a apelat la ajutorul a zece interlopi brăileni care au intervenit cu săbii, bīte, cuţite şi arme cu gaze. Īn īncăierare, unul din membrii familiei Georgescu a fost lovit şi dus la Spitalul Rīmnicu Sărat. Nu a necesitat internare, īnsă a formulat plīngere la Poliţia Rīmnicu Sărat pentru lovire şi ameninţare. Rudele fetei au spart geamurile de la locuinţa concubinului şi au distrus autoturismul acestuia parcat īn faţa casei.

S-a tras cu pistol cu gaze

Pentru aplanarea conflictului dintre familii au intervenit echipaje ale Poliţiei Rīmnicu Sărat, Jandarmeriei şi au patrulat prin zonă mascaţii de la DPIR. Īn prezenţa poliţiştilor, īn īncăierare, s-a auzit un foc de armă, tras de un băiat, care era deţinator legal de armă şi a folosit un pistol cu gaze. Pentru fapta sa, a fost amendat īn final cu 2.000 de lei. Poliţiştii au găsit mai multe arme albe īntr-un autoturism cu număr de īnmatriculare de Brăila. Pistolul, muniţia şi celelalte instrumente folosite de atacatori au fost confiscate. La fel şi o sabie cu care rudele fetei au ameninţat, fapt pentru care s-a īntocmit dosar penal pentru port ilegal de armă albă. Īn urma declaraţiilor au fost īntocmite patru dosare penale şi s-au dat şase amenzi īn valoare totală de 7.500 lei pentru tulburarea liniştii publice. Īn ceea ce priveşte minora de 17 ani īnsărcinată, a fost sesizată Direcţia pentru Protecţia Copilului Buzău şi urmează a se lua măsuri. Pentru evitarea producerii altor incidente asemănătoare celor petrecute la īnceputul săptămīnii, echipajele de la Poliţia Rīmnicu Sărat, Jandarmerie şi Detaşamentului de Intervenţie Rapidă patrulează īn continuare prin cartierul Zidari.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU