Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3060 > Cotidian Nr. 3060 de joi, 14 august 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Postasii asteaptă să fie monitorizati

articol de: C.R.

Angajatii oficiilor postale vor avea anul acesta sistem GPS la purtător. Măsura vine pentru a proteja postasii de posibilitatea jafului atunci cînd transportă bani sau alte valori. Noul sistem va costa cîteva sute de mii de euro, dar conducerea Oficiului Judetean de Postă crede că face toti banii, pentru că speră că prin măsura respectivă se vor înlătura pericolele care îi pîndesc pe angajati. În prezent, se asteaptă de la Compania Natională Posta Română aparatura si instructiunile speciale de folosire a acestora.

Cu toate că multe din problemele legate de postasi atacati si jefuiti au scăzut în intensitate, responsabili din cadrul Companiei Nationale Posta Română precizează faptul că nu au renuntat la ideea dotării cu echipament de supraveghere prin satelit a lucrătorilor. Angajatii oficiilor postale vor afla astfel că un postas este în pericol si vor putea actiona pentru ajutorarea lui. Ultimul incident de acest fel s-a petrecut acum 2 ani, cînd un postas a fost atacat de mai multi indivizi, care i-au furat geanta cu bani.

Sistem cu buton de panică

Noua politică a Postei Române merge pe linia reducerii atacurilor în plină stradă a angajatilor, pentru banii pe care îi cară în gentile de serviciu si a cresterii sigurantei acestora. Noul sistem îi vizează pe postasii care duc cu geanta sume mari sau colete
valoroase. Practic, este vorba de un sistem de tip GPS cu ajutorul căruia în oficiile postale se va putea sti în orice moment în ce loc se află un anumit factor postal. În plus, dacă omul este atacat de hoti, poate apăsa un buton de panică, iar acesta va declansa alarma la sediu. Astfel, există posibilitatea ca hotii să fie descurajati sau prinsi mult mai repede.

Un plus de eficacitate

Pînă la momentul actual, nu se cunosc aspecte detaliate privind sistemul GPS, urmînd ca procedurile de achizitie si utilizare să fie stabilite anul acesta. Ovidiu Anghel, directorul Oficiului Judetean de Postă Buzău, precizează că se asteaptă de la Companie instructiunile cu privire la achizitionarea apa­ratelor GPS: "Asteptăm si noi cu interes materializarea proiectului de implementare a monito-
rizării prin GPS a postasilor. Sperăm ca anul acesta fiecare postas să se simtă în sigurantă cu acest sistem de supra­veghere la purtător si să aducă un plus de eficacitate lucrătorilor buzoieni."
I.G.

Rabie la Lopătari si Posta Cîlnău

Rabia dă din nou de cap autoritătilor din judet. În ultima săptămînă, o vulpe a fost confirmată cu rabie în comuna Lopătari, fiind omorîtă imediat după ce a muscat două capre. O altă suspiciune de rabie a fost înregistrată la Posta Cîlnău, unde inspectorii Directiei Sanitar-Veterinare continuă investigatiile. În contact cu cele două animale au intrat două persoane care au fost vaccinate antirabic la Sectia de Boli Infectioase a Spitalului Jude­tean si care se află acum în afara oricărui pericol.   

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU