Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3064 > Cotidian Nr. 3064 de luni, 18 august 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Se fură ca-n codru din maxi taxi

articol de: (C.R.)
Şoferii de maxi taxi au īnceput să se teamă să mai oprească īn staţiile de la capătul traseului din cartierul Micro XIV şi cu atīt mai puţin īntre staţii, după ce mai mulţi colegi de breaslă de-ai lor au fost prădaţi ziua īn amiaza mare. Ultimul pe lista victimelor este un bărbat care conducea un maxi taxi, care a făcut la rīndul lui cunoştinţă cu tinerii care bīntuie prin zonă. Duminică, pe la orele prīnzului, trei băieţi au făcut cu mīna şoferului cerīndu-i să oprească pentru a-i lua şi pe ei. Ca să fie siguri că maşina opreşte, s-au postat strategic pe trecerea de pietoni. Folosind un şiretlic, doi dintre ei s-au agăţat de portiera din dreapta pe unde se face accesul călătorilor şi s-au prefăcut că nu pot deschide. Al treilea a operat pe partea cealaltă, de unde a luat 150 de lei şi un telefon mobil. Bineīnţeles că imediat au
luat-o cu toţii la sănătoasa şi duşi au fost.

S-a resemnat şi nu a depus plīngere
Păgubitul, care ştia de păţaniile asemănătoare ale altor colegi, şoferi de maxi sau taximetrişti, s-a resemnat destul de repede şi nu a mai depus plīngere la poliţie. Ştia de asemenea că cei care l-au lăsat fără banii din īncasări şi fără telefon sīnt minori şi este greu să fie pedepsiţi. Inspectoratul de Poliţie Judeţean, care aproape săptămīnal este sesizat cu cel puţin un caz de furt săvīrşit după acelaşi mod de operare, confirmă prin biroul de presă că şoferul păgubit duminică nu a reclamat infracţiunea. Şoferii care pīnă nu demult probabil se amuzau pe seama colegilor păcăliţi de nişte copii au luat se pare īn serios pericolul şi īşi iau măsuri de precauţie, refuzul de a opri īn zona periferică a cartierului Micro XIV fiind una dintre acestea.

E prea cald īn cabinetele medicale de la ţară
Cabinetele medicale din mediul rural īntīmpină mari probleme din cauza temperaturilor ridicate īnregistrate īn ultima perioadă, şi asta pentru că nu pot asigura pacienţilor o ventilaţie corespunzătoare, aşa cum ar fi normal. Conducerea Autorităţii de Sănătate Publică recunoaşte că sīnt unele probleme, astfel īncīt reprezentanţii instituţiei au comunicat medicilor de familie o serie de măsuri pe care trebuie să le ia īn aceste situaţii. "Nimănui nu-i convine să stea īntr-o sală de aşteptare care nu este ventilată, minute bune īn şir, pentru a intra la un consult medical", explică medicul Celine Toader, directorul A.S.P. Dr. Toader spune că nu trebuie să existe disfuncţionalităţi īn activitatea medicală derulată īn cadrul cabinetelor, astfel īncīt oamenii să aştepte cīt mai puţin la intrarea īn cabinet. Ei trebuie, de asemenea, să aibă trusa de urgenţă actualizată, trebuie ajustate schemele terapeutice, potrivit indicaţiilor, iar pacienţii trebuie să fie programaţi la o oră cīt mai exactă pentru a e evita aşteptarea prelungită īn holurile unităţii sanitare, acolo unde temperaturile sīnt mult prea ridicate.

Uşi īnchise
O altă recomandare este prezenţa obligatorie la locul de muncă a cadrelor medicale. "Nu este normal ca omul să vină la cabinet pentru un ajutor medical şi să constate că uşa cabinetului este īnchisă", a mai afirmat dr. Toader. Acolo unde există posibilitatea, medicii sīnt sfătuiţi să doteze cabinetul cu un aparat de aer condiţionat sau cu un sistem de ventilaţie, pentru ca actul medical să fie desfăşurat īn condiţii normale.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU