Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3042 > Cotidian Nr. 3042 de joi, 24 iulie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Rutier


Tamponare la Costești

articol de: (C.R.)

În timp ce conducea o autoutilitară pe DN 2 E85 pe raza localității Costești, un tînăr de 29 de ani din comuna Pîrscov a oprit autoturismul pentru a efectua un viraj la stînga, pe drumul DJ 203G, moment în care a fost lovit din spate de un ansamblu de vehicule condus de un sucevean de 31 de ani, care se deplasa în aceeași direcție și care nu a păstrat distanța de siguranță față de mașina care se deplasa în fața sa. În urma accidentului, un tînăr de 25 de ani, pasager în autoutilitară, a suferit leziuni ce nu au necesitat internarea .

Agricultură
Plăți finalizate

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură va finaliza în perioada imediat următoare acordarea plăților pentru fermierii care au depus cereri în 2007. Valoarea plății la hectar a fost de 50,5 euro anul trecut, iar anul acesta este de 60, la care se adaugă plata complementară de circa 47 de euro, din bugetul național. Astfel, valoarea subvenției este de aproximativ o sută de euro pentru un hectar, în funcție de tipul de cultură.

Social
Copiii nimănui

Date îngrijorătoare: peste 550 de copii din județ au rămas în grija rudelor sau au ajuns în centre de plasament. Potrivit datelor deținute de conducerea Direcției pentru Protecția Drepturilor Copilului, 1.400 de familii au plecat la muncă în străinătate și au lăsat acasă aproape două mii de copii. Dintre aceștia, mai mult de un sfert au ambii părinți plecați să muncească peste granițe. 120 dintre ei nu au putut fi încredințați rudelor apropiate, iar Direcția pentru Protecția Copilului a decis internarea lor în centre de îngrijire sau plasarea în familii de asistenți maternali.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU