Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2937 > Cotidian Nr. 2937 de marti, 18 martie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17
Ciocnirea mentalitćžilor (2)

de Valentin STAN
Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Taximetriştii au legea lor

articol de: (F.Z.)
Consilierii locali au votat īntr-o şedinţă extraordinară Hotărīrea privind reglementarea activităţilor de transport public īn regim de taxi sau īnchiriere precum şi de dispecerat taxi, īn municipiul Buzău.

Liber sau ocupat
Cele mai importante se referă la faptul că viitorii taximetrişti vor trebui să aibă autovehiculele dotate cu aparate de matcat fiscal şi cu lămpi luminate amplasate pe cupola taxiului care să indice clienţilor poziţia de "Liber" sau "Ocupat" a taxiului. De asemenea, tariful va fi postat pe portierele autovehicu­lului la vedere. Prin votul pozitiv dat acestei hotărīri se aprobă şi atribuirea pentru o perioadă de cinci ani a unui număr maxim de 500 de autorizaţii taxi, eliberate īn condiţiile legii, pentru efectuarea serviciului de transport public de persoane īn regim de taxi, co­respunzătoare numărului de 142.825 locuitori ai municipiului Buzău, cifră comunicată de către Biroul Judeţean de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenţa Persoanelor Buzău.

Autorizaţie... cīt portbagajul
Autorizaţia de taxi se va atribui īn funcţie de vechimea autovehiculului, clasarea lui īn funcţie de normele de poluare, volumul util al portbagajului, climatizare, echipament de protecţie şi vechimea īn domeniul transportului. Dacă transportul se efectuează īn baza unei autorizaţii false sau dacă a fost reţinută de mai mult de două ori pe parcursul unui an, autorizaţia va fi retrasă definitiv.

Norme şi norme...
Consilierii locali au prevăzut pentru taximetrişti, īn cazul īn care nu vor res­pecta regulile impuse, o serie de amenzi care se īncadrează īntre 500 şi 50.000 de lei. Hotărīrea mai cuprinde norme legate de aplicarea unor prevederi privind transportul īn regim de īnchiriere (rent car). Singura persoană care nu a participat la votul aceastei hotărīri a fost consilierul Constantin Musceleanu, patronul unei societăţi comerciale cu profil transport īn regim de taxi.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU