Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2937 > Cotidian Nr. 2937 de marti, 18 martie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17
Ciocnirea mentalit„Ģilor (2)

de Valentin STAN
Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai Ómpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Taximetriştii au legea lor

articol de: (F.Z.)
Consilierii locali au votat Óntr-o şedinţă extraordinară HotărÓrea privind reglementarea activităţilor de transport public Ón regim de taxi sau Ónchiriere precum şi de dispecerat taxi, Ón municipiul Buzău.

Liber sau ocupat
Cele mai importante se referă la faptul că viitorii taximetrişti vor trebui să aibă autovehiculele dotate cu aparate de matcat fiscal şi cu lămpi luminate amplasate pe cupola taxiului care să indice clienţilor poziţia de "Liber" sau "Ocupat" a taxiului. De asemenea, tariful va fi postat pe portierele autovehicu≠lului la vedere. Prin votul pozitiv dat acestei hotărÓri se aprobă şi atribuirea pentru o perioadă de cinci ani a unui număr maxim de 500 de autorizaţii taxi, eliberate Ón condiţiile legii, pentru efectuarea serviciului de transport public de persoane Ón regim de taxi, co≠respunzătoare numărului de 142.825 locuitori ai municipiului Buzău, cifră comunicată de către Biroul Judeţean de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenţa Persoanelor Buzău.

Autorizaţie... cÓt portbagajul
Autorizaţia de taxi se va atribui Ón funcţie de vechimea autovehiculului, clasarea lui Ón funcţie de normele de poluare, volumul util al portbagajului, climatizare, echipament de protecţie şi vechimea Ón domeniul transportului. Dacă transportul se efectuează Ón baza unei autorizaţii false sau dacă a fost reţinută de mai mult de două ori pe parcursul unui an, autorizaţia va fi retrasă definitiv.

Norme şi norme...
Consilierii locali au prevăzut pentru taximetrişti, Ón cazul Ón care nu vor res≠pecta regulile impuse, o serie de amenzi care se Óncadrează Óntre 500 şi 50.000 de lei. HotărÓrea mai cuprinde norme legate de aplicarea unor prevederi privind transportul Ón regim de Ónchiriere (rent car). Singura persoană care nu a participat la votul aceastei hotărÓri a fost consilierul Constantin Musceleanu, patronul unei societăţi comerciale cu profil transport Ón regim de taxi.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Castelul de ap„ din CrÓng va deveni muzeu

Click aici pentru toate articolele din categoria Cotidian

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU