Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2930 > Cotidian Nr. 2930 de luni, 10 martie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17
Spaimele trecutului nasc erorile prezentului! (2)

de Valentin STAN
Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Mînării de miliarde la Nehoiu

articol de: Florin Zafiu
Comisarii Gărzii Financiare Buzău au depistat un agent economic din oraşul Nehoiu care s-a sustras de la plata taxelor şi impozitelor către stat în mod repetat, pe parcursul a doi ani. Prejudiciul estimat de comisarul-şef al Gărzii Financiare, Cristi Voicu, se ridică la peste 50.000 de euro, fapt care îi va aduce patronului respectiv între 7 şi 11 ani de închisoare.

Aceeaşi metodă folosită a dat roade
Pe parcursul anilor 2003 - 2004, patronul unei societăţi economice din Nehoiu a efectuat acte de comerţ vînzînd şi cumpărînd mărfuri în valoare totală de opt miliarde de lei vechi. Domeniul de activitate al societăţii nu era stabilit pe o anumită categorie, comerţul însemnînd vînzarea de produse industriale, materiale de construcţii, cereale sau produse alimentare. În urma unor informaţii, comisarii Gărzii Financiare Buzău au descoperit faptul că reprezentantul principal al societăţii nu a depus la Direcţia Generală a Finanţelor Publice a judeţului Buzău bilanţul contabil, situaţia financiară a firmei sau decontul de T.V.A. Cristi Voicu, comisarul-şef al instituţiei, spune că patronul a cesionat părţile economice ale firmei unei persoane fizice din Timi­şoara, schimbînd totodată sediul şi denumirea firmei: "această manevră a fost efectuată pentru ca firma şi, totodată, patronul să îşi
piardă urma".

Şi patronii au miros
Noul patron însă a simţit faptul că firma ar putea avea ceva probleme, fapt pentru care nu a mai înscris-o la Oficiul Registrului Comerţului Timişoara. În urma unor verificări amănunţite, comisarii Gărzii Financiare Buzău au ajuns la concluzia că suma sustrasă din T.V.A. şi din impozitul pe profit a fost de 2,2 miliarde de lei vechi. Aceeaşi metodă de a efectua acte de comerţ şi de a vinde apoi firma sub un alt nume pentru a îşi pierde urma a fost folosită şi în anul 2005, însă doar pentru o lună. De această dată, patronul din Nehoiu a cesionat firma unei alte persoane din Botoşani. Prejudiciul estimat de către autorităţi s-a ridicat la suma de 450 de milioane de lei vechi, reprezentînd impozite şi T.V.A. nedeclarat.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Controale ale inspectorilor sanitar-veterinari înainte de sărbătorile pascale
S-a încheiat prima etapă de înscriere în învățămîntul primar

Click aici pentru toate articolele din categoria Cotidian

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU