Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2930 > Cotidian Nr. 2930 de luni, 10 martie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17
Spaimele trecutului nasc erorile prezentului! (2)

de Valentin STAN
Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Mīnării de miliarde la Nehoiu

articol de: Florin Zafiu
Comisarii Gărzii Financiare Buzău au depistat un agent economic din oraşul Nehoiu care s-a sustras de la plata taxelor şi impozitelor către stat īn mod repetat, pe parcursul a doi ani. Prejudiciul estimat de comisarul-şef al Gărzii Financiare, Cristi Voicu, se ridică la peste 50.000 de euro, fapt care īi va aduce patronului respectiv īntre 7 şi 11 ani de īnchisoare.

Aceeaşi metodă folosită a dat roade
Pe parcursul anilor 2003 - 2004, patronul unei societăţi economice din Nehoiu a efectuat acte de comerţ vīnzīnd şi cumpărīnd mărfuri īn valoare totală de opt miliarde de lei vechi. Domeniul de activitate al societăţii nu era stabilit pe o anumită categorie, comerţul īnsemnīnd vīnzarea de produse industriale, materiale de construcţii, cereale sau produse alimentare. Īn urma unor informaţii, comisarii Gărzii Financiare Buzău au descoperit faptul că reprezentantul principal al societăţii nu a depus la Direcţia Generală a Finanţelor Publice a judeţului Buzău bilanţul contabil, situaţia financiară a firmei sau decontul de T.V.A. Cristi Voicu, comisarul-şef al instituţiei, spune că patronul a cesionat părţile economice ale firmei unei persoane fizice din Timi­şoara, schimbīnd totodată sediul şi denumirea firmei: "această manevră a fost efectuată pentru ca firma şi, totodată, patronul să īşi
piardă urma".

Şi patronii au miros
Noul patron īnsă a simţit faptul că firma ar putea avea ceva probleme, fapt pentru care nu a mai īnscris-o la Oficiul Registrului Comerţului Timişoara. Īn urma unor verificări amănunţite, comisarii Gărzii Financiare Buzău au ajuns la concluzia că suma sustrasă din T.V.A. şi din impozitul pe profit a fost de 2,2 miliarde de lei vechi. Aceeaşi metodă de a efectua acte de comerţ şi de a vinde apoi firma sub un alt nume pentru a īşi pierde urma a fost folosită şi īn anul 2005, īnsă doar pentru o lună. De această dată, patronul din Nehoiu a cesionat firma unei alte persoane din Botoşani. Prejudiciul estimat de către autorităţi s-a ridicat la suma de 450 de milioane de lei vechi, reprezentīnd impozite şi T.V.A. nedeclarat.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU