Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2925 > Cotidian Nr. 2925 de marti, 4 martie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17
Circul parlamentar dć ŗi legi, nu numai spectacole comice (2)

de Ion CRISTOIU
Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Căpşunarii se tratează acasă

articol de: Corina Răachiţeanu
Indiferent că este vorba de sifilis, de afecţiuni respiratorii, de tulburări de adaptare, de boli cronice ori de probleme ale danturii, buzoienii preferă să se trateze acasă, nu neapărat din motive de calitate ale serviciilor medicale, ci pur şi simplu pentru că īn Romānia se tratează mult mai ieftin.
Ca de altfel, la noi serviciile sīnt mai ieftine şi preferă să străbată mii de kilometri pentru o lucrare dentară ori pentru o apendicită. De cele mai multe ori, medicii se confruntă cu o afluenţă de pacienţi din străinatate īn anumite perioade ale anului. De exemplu, stomatologii sīnt foarte aglomeraţi la īnceput de an, la fel ca şi psihiatrii.

Buzoienii se īntorc acasă cu sifilis şi probleme psihice
Mulţi se īntorc acasă şi īntre timp mai rezolvă şi această problemă. De altfel, stomatologii s-au obişnuit cu "programul" şi īşi fac programările īn acea perioadă īn funcţie de pacienţii grăbiţi. După care, este acea categorie de pacienţi care aduc īn ţară boli nu tocmai de lăudat. Mai ales īn lunile de vară, cadrele medicale de la Maternitate au īnregistrat o creştere dramatică a numărului īmbolnăvirilor de sifilis. Īn majoritatea cazurilor, persoanele care au solicitat īngrijiri medicale s-au īntors īn ţară deja bolnave, dar au preferat să se trateze īn Romānia. Mulţi vin īn faze incipiente ale bolii, dar sīnt alţii care vin īntr-un stadiu avansat. Cele mai grave cazuri sīnt internate īn spital, după care sīnt externaţi şi continuă tratamentul acasă, sub supravegherea medicului de familie. Dar buzoienii nu se īntorc īn ţară numai cu probleme ale trupului. Din păcate, şi psihiatrii au bătaie de cap cu buzoienii cu probleme de adaptare la īntoarcerea īn ţară. O altă problemă este şi consumul de alcool, care poate provoca o serie de probleme pe fond psihic.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU