Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2860 > Cotidian Nr. 2860 de luni, 10 decembrie 2007  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17
Discursul despre fidelitate ŗi exercižiul trćdćrii

de BOGDAN OLTEANU
Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Apartamente scoase la vīnzare īn contul datoriilor

articol de: Florin ZAFIU
Regia Autonomă Municipală Buzău a īntocmit pe parcursul anului curent 316 dosare de eşalonare, de la 3 la 12 luni. Purtătorul de cuvīnt al R.A.M., Margaret Leca, susţine că anul trecut au fost păsuite 1.392 de familii şi doar două apartamente au fost scoase la vīnzare, prin licitaţie deschisă, pentru recuperarea datoriilor.

Cu datoriile la zi
Proprietarilor care depăşesc trei luni cu plata facturilor la energia termică, R.A.M. le īntocmeşte un dosar, care cuprinde suma restantă, data de cīnd nu s-au mai plătit sumele datorate şi pena­lizările aferente, detaliat, pentru fiecare lună īn parte. Odată cu notificarea proprietarului cu datorii, dosarul este īnre­gistrat la oficiul juridic al ­societăţii. Margaret Leca, purtătorul de cuvīnt al R.A.M., spune că, īn cazul īn care persoana bună de plată doreşte o reeşalonare a datoriilor, pe o anumită perioadă de timp, stabilită īn funcţie de mărimea restanţelor sau dacă plăteşte suma totală datorată, dosarul nu va ajunge īn instanţa de judecată. Pīnă acum, īn atenţia Regiei Autonome Municipale au existat 316 de cazuri īn care familiile cu datorii au fost puse īn situaţia de a fi lăsate īn stradă, īnsă restanţele au fost reeşalonate şi, īn final, datoriile au fost plătite.

Anul trecut executorii judecătoreşti au avut de lucru
Nu la fel s-a prezentat şi situaţia de anul trecut, atunci cīnd 1.392 de familii īnregistrau datorii către Regia Autonomă Municipală Buzău. De asemenea, pentru că datoriile nu au fost restituite, două dosare au ajuns īn instanţa de judecată, care a pronunţat o hotărīre definitivă şi irevocabilă īntr-o şedinţă publică, prin care s-a stabilit că persoanele datornice trebuie să plătească datoriile īn bani sau printr-o formulă e­xecutorie. Īn primă fază, executorul judecătoresc a pus sechestru pe o serie de bunuri ca mobila şi produsele electronice şi electrocasnice, īnsă pentru că datornicii care nu au plătit restanţele, e­xecutorul judecătoresc a pus apartamentele īn vīnzare pentru recuperarea datoriilor. Apartamentele au fost vīndute prin licitaţie publică pornind de la 90.000 de lei, iar preţul final s-a oprit īn jurul sumei de 140.000 de lei.

R.A.M. avertizează
R.A.M. Buzău, prin vocea purtătorului de cuvīnt Margaret Leca, atenţionează că persoanele care vor acumula datorii vor fi avertizate să īşi plătească datoriile eşalonat sau integral. Īn caz contrar, R.A.M. īşi va recupera prejudiciul prin punerea īn vīnzare a bunurilor şi apartamentelor deţinute de persoanele care īnregistrează datorii băneşti.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU