Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2848 > Cotidian Nr. 2848 de luni, 26 noiembrie 2007  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Proiect comun al bolnavilor de scleroză multiplă


Un tīnăr care suferă de aceeaşi maladie a iniţiat un proiect care vizează

Infiinţarea unui Centru de zi destinat bolnavilor de scleroză multiplă

articol de: Teodor Melinte
Bolnavii de scleroză multiplă din municipiul Rīmnicu Sărat fac apel la toţi cei care suferă de această maladie şi nu sīnt monitorizaţi de  forurile competente, să se īnscrie pe listele Societăţii Romāne de Scleroză Multiplă. Īn acest fel, vor avea posibilitatea să se īntīlnească cu semenii care su­fe­ră de această maladie.

Există un acord de principiu
"Fac apel la toţi bolnavii de scleroză multiplă din Rīmnicu Sărat şi Buzău, de a sprijini organizarea unui Centru de Zi şi Recuperare. Īn felul acesta vom avea posibilitatea de a organiza sedinţe de kinetoterapie, consiliere psihologică, asistenţă medicală de specialitate, toate pentru a avea viaţa mai uşoară", a precizat Bogdan Voicu, iniţiatorul proiectului. Pentru că scleroza multiplă este o boală cronică auto-imună, pacienţii au nevoie de o serie de exerciţii fizice de recuperare, kinetoterapie, consiliere medicală si psihologică. SSMR este, īn principiu, de acord cu proiectul propus de Bogdan Voicu, de a sprijini acţiunea de īnfiinţare a Centrului de recuperare. Municipalitatea a luat cunoştinţă de cererile bolnavilor, de a beneficia de un spaţiu, īnsă acest lucru necesită timp. Imediat ce va fi posibil, administraţia locală va face cunoscută locaţia unde cei afectaţi de boală īşi vor putea desfăşura activităţile.

Şi Primăria şi-a anunţat sprijinul

"Primăria a primit o solicitare pe această temă, există bunăvoinţă,  dar nu avem spaţiu. Avem toată deschiderea. Cum găsim un spaţiu corespunzător, īncercăm s-o rezolvăm", declară viceprimarul municipiului, Ion Păscălin. Nici buzoienii loviţi de acest sindrom nu sīnt uitaţi.
Atīt ei, cīt şi toţi cei care vor să sprijine acest proiect destinat unei categorii aparte de bolnavi, se pot adresa la numărul de telefon gratuit TELVERDE: 0800.800.044. Persoana de contact este Bogdan Voicu, iniţiatorul proiectului.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU