Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2839 > Cotidian Nr. 2839 de joi, 15 noiembrie 2007  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 16

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

O nouă tematică de control la Garda Financiară:


Comerţul ilicit din clădirile abandonate

Descoperirile comisarilor de la Prahova, care au găsit ţigări netimbrate īn clădirea părăsită a unui fost C.A.P., i-au pus pe jar pe omologii de la Buzău

articol de: Florin ZAFIU
Comerţul ilicit din clădirile abandonate
 
Garda Financiară Buzău a iniţiat o acţiune de control cu o tematică īn premieră, mai exact verificarea activităţilor comerciale clan­destine, care au loc īn clă­dirile īn apa­ren­ţă părăsite. Tematica a fost stabilită īn plan local după ce, īn urmă cu o lună, comisarii Gărzii Financi­are Prahova au descoperit īn clădirile unui vechi C.A.P. sute de cartuşe de ţigări.

Totul a pornit din Prahova
Comisarul-şef al Gărzii Financiare Buzău, Cristi Voicu, a decis ca toate spaţiile sau clădirile dezafectate, care īnainte prezentau un interes din punct de vedere economic, să fie controlate pentru a se stabili dacă īn incinta lor au loc activităţi economice ilicite: "Am decis acest lucru ca urmare a faptului că, īn urmă cu o săptămīnă, colegii noştri din Prahova au găsit īn clădirile dezafectate ale unui C.A.P. sute de cartuşe cu ţigări netimbrate, care urmau a fi comercializate către diverse persoane fizice sau către anumiţi operatori economici".

Acţiune īn comun cu Poliţia
Pe līngă comerţul ilicit de ţigări, īn spaţiile părăsite mai pot fi comercializate băuturi alcoolice sau răcoritoare, produse alimentare sau pot fi desfăşurate activităţi care īngrădesc accesul la libertate a persoanelor, fapt pentru care verificările vor fi efectuate de echipe mixte formate din comisari ai Gărzii Financiare şi agenţi ai Inspectoratului Poliţiei Ju­de­ţe­ne Buzău. Conform Legii evaziunii fiscale şi a Codului de procedură fiscală, persoanele care desfăşoară astfel de activităţi comerciale ilegale īn spaţii nedeclarate sīnt pasibile de amenzi cuprinse īntre 3.000 şi 100.000 de lei, urmīnd a fi reclamate la Parchetul de pe līngă Judecătoria Buzău.

Acul īn carul cu fīn
Demersul Gărzii Financiare Buzău, de a controla fiecare clădire de­zafectată, este unul pe cīt de bine venit pe atīt de greu de realizat, din cauza faptului că īn fiecare comună există cel puţin patru puncte de acest fel, iar comisari sīnt doar 14.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU