Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2767 > Cotidian Nr. 2767 de joi, 23 august 2007  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 4

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Se caută copii blonzi cu ochi albastri

articol de: Corina RĂCHIŢEANU
De cīteva luni bune, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului nu mai organizează cursuri de pregătire şi nu mai angajează asistenţi maternali. Asta pentru că, īn primul trimestru al anului, au fost īncadrate ca asistenţi maternali 28 de persoane, ajungīndu-se chiar la un surplus. Prin urmare, la momentul actual, nu există probleme īn ceea ce priveşte copiii instituţionalizaţi. Spre deosebire de alte judeţe, la Buzău exis­tă suficiente locuri şi īn centrele de plasament, iar nu­mărul de asistenţi maternali acoperă necesarul.

Nu vor copii cu dizabilităţi
La momentul actual, la Buzău există 280 de asistenţi maternali, care au īn īngrijire 480 de copii. Spre deosebire de aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul persoanelor interesate să devină asistenţi maternali a crescut simţitor. La fel, tot mai multe familii īşi manifestă dorinţa de a adopta un copil. Numai de la īnceputul anului şi pīnă īn prezent, 40 de copii şi-au găsit părinţi noi. Să fie blond sau brunet, să aibă ochii albaştri sau verzi şi să fie sănătos. Cam acestea sīnt condiţiile pe care le cer părinţii atunci cīnd vor să īnfieze un copil. Īn general, familiile adoptive resping ideea de a īnfia un copil cu dizabilităţi, preferīndu-i pe cei fără probleme de sănătate şi care au vīrste sub doi ani.

Şi bărbaţii pot fi asistenţi maternali
Printre cei 280 de asistenţi maternali care au īn grijă copii proveniţi din sistemul de protecţie al D.G.A.S.P.C. se numără şi doi bărbaţi. Īn urma anchetelor specifice, iniţiate de instituţie, asistenţii sociali au conchis că şi bărbaţii pot foarte bine să aibă grijă de un copil. Şi pe bună dreptate, īn condiţiile īn care salariul primit īn schimb este acceptabil, iar eforturile nu foarte mari. Salariul de īncadrare este de 469 de lei pentru un asistent care are īn grijă un copil sănătos şi 660 pentru cel care are grijă de un copil cu handicap. Asta numai salariul. Pentru că un asistent maternal mai beneficiază şi de alte drepturi materiale, bani necesari īngrijirii copilului, dintre care cele mai importante sīnt alocaţia de plasament de 86 de lei şi alocaţia de īntreţinere de 279 de lei pe an pentru un copil cu vīrsta īntre 0 şi 3 ani şi 463,2 lei pe an pentru cei cu vīrsta īntre 7 şi 14 ani, la care se adaugă alocaţia de hrană īntre 5 şi 7 lei pe zi, īn funcţie de vīrsta micuţului.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU