Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2762 > Cotidian Nr. 2762 de vineri, 17 august 2007  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 3

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Inconstientă de transportator

articol de: Corina RĂCHIŢEANU
Mijloacele de transport īn comun tind să devină un coşmar pentru călători. Mai mult, microbuzele gen maxi-taxi pot chiar să le pună viaţa īn pericol. Patronii societăţilor care au ca obiect de activitate transportul īn comun sīnt preocupaţi mai mult de numărul biletelor vīndute, nu şi de siguranţa călătorilor. Un exemplu elocvent este o situaţie apărută ieri, cīnd un şofer de maxi-taxi i-a prezentat poliţistului documente expirate care atestau efectuarea Inspecţiei Tehnice Periodice.

Microbuzele, un adevărat pericol pentru călători
Un şofer trăgīnd cu nesaţ dintr-o ţigară, boxe īn care urlă manele, geamuri ferecate īn toiul verii şi călători īnghesuiţi mai ceva ca īntr-o cutie de sardele. Este imaginea microbuzelor care transportă zilnic mii de buzoieni, īn condiţii mizere. La toate acestea se adaugă starea jalnică īn care se află marea majoritate a microbuzelor. Barele de sprijin lipsesc cu desăvīrşire, iar sca­unele sīnt defecte, ba chiar cīteva au fost eliminate, aşa īncīt să īncapă cīt mai mulţi călători. Numai că acestea sīnt doar cīteva dintre aspectele care fac dintr-o simplă cursă cu maxi-taxi un adevărat coşmar. Mai mult, nici la capitolul revizii tehnice microbuzele nu stau mai bine. Constatarea aparţine chiar agenţilor de circulaţie, care īmpart tot mai multe amenzi şoferilor indiferenţi la siguranţa călătorilor pe care īi transportă.

"Nu port centura pentru că e prea strīmtă"
Este şi cazul unui şofer de maxi-taxi care ieri a fost oprit de un agent de circulaţie. Cu centura de siguranţă īn spatele scaunului şi cu mai bine de 25 de călători īn microbuz, şoferul a amuţit īn faţa poliţistului. Īntrebat de ce nu poartă centura, şoferul a īncercat să se justifice, răspunzīnd că "e prea strīmtă". Īn plus, Inspecţia Tehnică Periodică expirase īncă de la īnceputul lunii iunie. Despre numărul prea mare de călători, şoferul nu a fost īn stare să lege două vorbe, ridicīnd surprins din umeri. Prin urmare, pentru că nu purta centura de siguranţă şi pentru că ITP-ul era expirat, conducătorul auto s-a ales cu o amendă serioasă şi cu două puncte de penalizare. Imediat, şi-a sunat şeful să-l informeze de ispravă şi, după ce a scăpat de poliţist, a demarat īn trombă şi fără să-şi pună centura.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU