Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2741 > Cotidian Nr. 2741 de marti, 24 iulie 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Invazia firmelor

articol de: Gabriel STOIAN
Numărul foarte mare de firme nou īnfiinţate care au ca principal obiect de activitate construcţiile şi, de asemenea, numărul la fel de mare al societăţilor ce co­-mer­cializează materiale de construcţie, duc cu gīndul la o stabilitate şi dezvoltare sănătoasă a acestui segment de piaţă, dar totul nu pare să fie decīt o modă a momentului sau o speculare a pieţei.

Multe societăţi,acelaşi profil
La momentul actual, īn judeţul Buzău există 222 de societăţi comerciale care au ca principal obiect de activitate comercializarea cu ridicata a materialelor de construcţii şi 207 societăţi care comercializează materiale de construcţie cu amănuntul. Şi nu este vorba decīt de cele care au ca obiect de activitate principal comercializarea materialelor de construcţie. Dacă luăm īn considerare şi societăţile care au ca obiect de activitate secundar comercializarea materialelor de construcţie, numărul lor ajunge la aproximativ 13.000. De asemenea, şi numărul societăţilor nou īnfiinţate care au ca principală activitate construcţiile s-a dublat faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Puţini profesionişti pe piaţă
Conform lui Gabriel Draghia, directorul Comercial Somet S.A., care comercializează materiale de construcţie, piaţa nu este nicidecum stabilă şi īnfloritoare, ci este haotică, existīnd mari semne de īntrebare la ora actuală. "Sīnt foarte multe firme mici care nu se ştie cīt vor rezista şi care fac comerţ de dragul comerţului, fiindcă multe nu au infrastructura necesară. Există o modă acum, dacă īnainte se făceau alimentare acum se fac firme de construcţie şi depozite de materiale de construcţie. După părerea mea, este un viciu al legii. Oricine vrea, angajează doi, trei necalificaţi şi īşi face firmă de construcţie. Ar trebui impuse nişte reguli, nişte criterii, nu se poate să fie firmă de construcţie fără inginer constructor. Iar la firmele care comercializează materiale de construcţii se pune problema calităţii produselor, circulă pe piaţă multe produse care nu sīnt argumentate şi standardizate", mai spune Gabriel Draghia. Cīt despre concurenţa de pe piaţă, directorul Somet S.A. este de părere că este nesemnificativă şi nu se ştie dacă este bună din punct de vedere al profesionalismului şi calităţii, doar apariţia unui hypermarket īn domeniu ar reprezenta o concurenţă importantă.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU