Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2724 > Cotidian Nr. 2724 de miercuri, 4 iulie 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Prima de stabilitate produce instabilitate

articol de: Gabriel STOIAN

Prima de stabilitate oferită de guvern asistenților medicali nu este suficientă pentru a-i face să renunțe la contractele în străinătate. Asistenții medicali nu sînt încîntați de măsura luată la ultima ședință a guvernului, de săptămîna trecută,  cu scopul de a crește gradul de satisfacție materială a cadrelor medicale medii și pentru a opri exodul forței de muncă în străinătate.

Praf în ochi
Potrivit deciziei luate de guvern în ultima ședință, cadrele medicale vor beneficia, o dată pe an, în cursul ultimului trimestru, de un salariu de bază minim, cu titlu de primă, corespunzător funcției, gradului sau treptei profesionale, aferent lunii anterioare în care se face plata. Măsura se dovedește a nu fi nici pe departe competitivă în comparație cu salariile oferite, prin contract, în străinătate. Puțin probabil ca prin introducerea stimulentului res­pectiv să se îmbunătățească situația financiară a cadrelor sanitare, așa încît ele să prefere să rămînă în țară pentru a profesa.
 
Sindicatul este la fel de sceptic
Deși măsura acordării infimului stimulent financiar a fost propusă de sindicatul "Sanitas", potrivit liderului de la Buzău, Ma­ri­ana Munteanu, eficiența ei este îndoielnică. "La momentul cînd am propus guvernului acestă măsură, am crezut că este o mică modalitate de a ne păstra oamenii de valoare în țară. Eficiența ei o să se vadă în timp, dar nu se știe încă dacă acest stimul este de ajuns în comparație cu salariile oferite în străinătate.", declară liderul Sanitas Buzău.

Doar pacienții speră
Cert este că măsura acordării primei de stabilitate nu pare să își atingă scopurile, iar cadrele medicale nu par deloc convinse de valoarea ei, în comparație cu ofertele din afara țării. Doar pacienții sînt cei care cred că ideea acordării de stimulente e bună, dar și ei sînt de părere că e cam puțin, totuși, în comparație cu ceea ce se oferă în străinătate.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU