Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2716 > Cotidian Nr. 2716 de luni, 25 iunie 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Băncile pot fi reclamate la O.P.C.

articol de: (G.S.)

Protecția Consumatorilor poate verifica respectarea drepturilor consumatorilor de către instituțiile bancare. Poate fi verificată informarea clienților, cît și respectarea clauzelor contractuale încît să nu fie afectate interesele clienților. De asemenea, pot fi verificate și aspecte legate de publicitatea înșelătoare.

De exemplu, anunțarea unor credite în condiții avantajoase, cu dobînzi foarte mici, fără a fi comunicată dobînda finală, poate fi considerată publicitate înșelătoare. Orice persoană care consideră că nu a primit informațiile complete despre comisioanele bancare și dobînzi  sau nu a fost anunțată de majorarea dobînzilor sau comisioanelor poate reclama la Protecția Consumatorului.

Băncile mai pot fi sancționate și pentru refuzul nejustificat de a acorda un credit sau furnizarea unor date personale ale clienților altor agenți economici sau altor bănci. Potrivit directorului Oficiului de Protecție a Consumatorului Buzău, Viorel Stănărîngă, pînă în prezent nu s-au înregistrat la Buzău reclamații privind activitatea băncilor.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU