Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2716 > Cotidian Nr. 2716 de luni, 25 iunie 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Secția de Boli Contagioase, pepinieră de maidanezi

Cadrele medicale de aici nu prea au cerut ridicarea cîinilor, pe considerentul că, oricum, tot orașul este plin de cîini

articol de: Corina Răchițeanu

Cîinilor vagabonzi din municipiu le cad pradă din ce în ce mai mulți oameni. Situația este cu atît mai gravă cu cît există zone în care se adună zeci de cîini, cum este și curtea Spitalului de Boli Contagioase. Cadrele medicale de aici se plîng că în fiecare zi riscă să fie mușcate de cîini, iar animalele reprezintă un real pericol și pentru pacienții internați. Căldura are un efect negativ asupra cîinilor, care devin agresivi și pot ataca din senin.                                                      

Zeci de cîini mișună prin curtea Spitalului de Boli Contagioase

De ani buni, curtea Secției de Boli Contagioase este plină de cîini, iar cadrele medicale și pacienții se tem să circule, de teamă că vor fi atacați de animalele agresive. În același timp, zilnic, spitalul înregistrează chiar și cîte 15 cazuri de oameni mușcați de cîini. Medicul Cristina Merticariu, șef de secție, recunoaște că situația este foarte neplăcută, dar apreciază că este normal să existe cîini în curte, mai ales că orașul este plin: "Acum ceva timp, au venit hingherii și au luat cîțiva cîini, dar mai sînt destui. Nu cred că vor putea fi ridicați toți și mi se pare normal, în condițiile în care îi întîlnim peste tot în oraș", spune dr. Merticariu.

Primăria este gata să intervină

Anișoara Preda, șef Serviciu Gospodărire Comunală, din cadrul primăriei, spune că nu a primit nici o adresă din partea spitalului, motiv pentru care nu s-a intervenit încă în zonă. Potrivit aceleiași surse, de îndată ce medicii vor anunța prezența cîinilor, angajații se vor deplasa imediat în teritoriu și vor ridica animalele. Liviu Mocanu, directorul RER Ecologic Service, spune că știe situația de la "Boli Contagioase" și că firma nu a fost niciodată solicitată să intervină.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU