Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2714 > Cotidian Nr. 2714 de joi, 21 iunie 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Închirierea, o afacere prosperă și în Buzău

articol de: Gabriel STOIAN

Închirierea locuințelor continuă să rămînă o sursă de venit importantă pentru unii și o adevărată afacere pentru alții. Fie că deții una, două sau mai multe proprietăți, închirierea lor, mai ales la prețurile actuale, aduce bani frumoși.

Închiriezi și cîștigi
Cei care au dispus de bani și au investit în imobiliare, acum au un venit considerabil. Cum la ora actuală nu există chirie mai mică de 150 de euro, uneori poate ajunge și la 300 de euro, cîștigurile obținute așadar nu sînt deloc de neglijat. "Închirierea a fost, este și va fi o afacere, se trăiește foarte bine de pe urma chiriilor. Mulți proprietari trăiesc din chirii sau cel puțin pentru mulți reprezintă un venit suplimentar deloc de neglijat", declară Lidia Badea, directorul unei agenții imobiliare. Conform directorului Administrației Financiare Buzău, Dragomir Avram, aproximativ 3.200 de buzoienii plătesc trimestrial impozitul pe veniturile obținute din chirii. Cum nu este exclus să mai existe și proprietari care închiriază la negru, putem considera că închirierea locuințelor este o afacere destul de prosperă în rîndul buzoienilor. Ca la orice altă afacere și în cazul închirierilor se iau măsuri de siguranță. Din start se cere chiriașului în avans chiria pe 2-3 luni, iar cei mai mulți proprietari cer și o garanție, mai ales pe perioada de iarnă, cînd cheltuielile sînt mai mari. Totul pentru evitarea riscului, în cazul în care chiriașul dispare fără să plătească cheltuielile necesare.

O afacere de viitor
Cum prețul locuințelor a crescut extrem de mult în ultimul timp, și nici nu sînt speranțe să se mai reducă, achiziționarea unui imobil devine tot mai inaccesibilă cetățenilor de rînd. Prin urmare, piața chiriilor va avea de cîștigat. Puși în imposibilitatea de a nu putea să achiziționeze o locuință, mulți va trebui să accepte chiria. În aceste condiții, cei ce dispun de bani vor continua să cumpere imobile pentru a le închiria ulterior și, cu siguranță, vor apărea și investitori care vor construi locuințe special destinate închirierii. Astfel, intrarea în U.E. va aduce și la noi modelul european, unde traiul în chirie este practicat de majoritatea cetățenilor de rînd, chiar și de cei considerați a fi mai înstăriți din punct de vedere material.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU