Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2702 > Cotidian Nr. 2702 de vineri, 8 iunie 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Acţionarii mici nu īnţeleg aspectele pur tehnice ale tranzacţiilor de acţiuni


Grăbiţi să ceară ce nu au īncă

articol de: Gabriel Stoian
Īn urma majorării de capital de la SIF 3, care a avut ca dată de referinţă 19 mai, cīnd acţionarilor li s-a dublat numărul de acţiuni, la Depozitarul Central, micii acţionari se grăbesc să obţină actele necesare pentru valorificarea lor.

Acţiunile nu sīnt disponibile
Cei dornici să-şi valorifice acţiunile care, teoretic, s-au dublat, au parte de surprize, pentru că īn contul Depozitarului Central īncă nu s-a creat modificarea, iar acţionarii figurează cu acelaşi număr de acţiuni. "Oamenii nu īnţeleg că este o chestiune tehnică şi mai durează, se tot īntreabă dacă nu cumva īi păcălim", declară Angel Dogaru, reprezentantul īn teritoriu al Depozitarului Central. De aceeaşi părere este şi Gheorghe Eftimie, reprezentantul departamentului de control intern al SC.Estinvest S.A., sucursala Buzău: "Ca urmare a datei de referinţă, se efectuează o operaţiune tehnică de majorare, īn care se verifică şi se certifică acţiunile, ca mai apoi să se anunţe data īn care se va crea modificarea īn contul Depozitarului Central şi acţiunile vor fi disponibile".

Mai există o problemă
Pe līngă chestiunea tehnică, mai există o problemă la majorarea de capital a SIF 3, īn sensul că acţionarul, S.C. Cocor S.A., a contestat īn justiţie decizia de majorare de capital şi, cel puţin teoretic, ar exista posibilitatea suspendării măsurii, prin urmare dublarea numărului de acţiuni s-ar anula. "Teoretic există posibilitatea suspendării măsurii, dar e puţin probabil, din moment ce hotărīrea a fost aprobată de Adunarea Generală a Acţionarilor, nu cred că o să se schimbe nimic", este de părere Gheorghe Eftimie. La fel de optimist este şi reprezentantul īn teritoriu al Depozitarului Central: "Mortul de la groapă nu se mai īntoarce, aprobată īn A.G.A., majorarea de capital va rămīne valabilă", susţine Angel Dogaru.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU