Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2701 > Cotidian Nr. 2701 de joi, 7 iunie 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Se extind focarele de varicelă


Cu toate eforturile depuse de autorităţi, cele două focare de la Pogoanele şi Buzău nu au putut fi stopate

articol de: Corina Răchiţeanu
Focarele de varicelă de la liceul din Pogoanele şi de la Centrul de Primire īn Regim de Urgenţă din Buzău continuă să se extindă, īn pofida eforturilor depuse de autorităţile medicale. 113 elevi din Pogoanele sīnt diagnosticaţi cu vărsat de vīnt, iar la centrul de plasament din municipiul Buzău au fost diagnosticaţi cu varicelă 20 de copii.

Estimări sumbre
Viorica Mihalaşcu, directorul adjunct al Autorităţii de Sănătate Publică, crede că, pīnă la īncheierea anului şcolar, īn mod cert se vor mai īmbolnăvi şi alţi copii. "La liceul din Pogoanele poate fi vorba de o lichidare a focarului către jumătatea lunii, cīnd elevii vor intra īn vacanţă, īn timp ce la centrul de plasament estimarea este greu de făcut. Asta pentru că cei de acolo rămīn internaţi pe o perioadă lungă de timp şi, astfel, riscul de extindere este mult mai mare", spune medicul Viorica Mihalaşcu.

Se asigură supravegherea permanentă
Focarele de varicelă din cele două locaţii au izbucnit īn urmă cu aproximativ două săptămīni. La momentul respectiv situaţia părea că poate fi controlată. "Asigurăm supravegherea permanentă īn cele două zone şi vom face ce ne stă īn putinţă pentru a evita extinderea bolii", subliniază medicul Viorica Mihalaşcu.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU