Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2683 > Cotidian Nr. 2683 de joi, 17 mai 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Bătrīneţe, haine grele!


Pensionarii cer Primăriei bani pentru medicamente

Se īntīmplă la Rīmnicu Sărat, unde se constată o creştere a numărului de cereri de bani pentru cumpărarea reţetelor sau plata analizelor medicale

articol de: Loredana Balan
Pensionarii din Rīmnicu Sărat cer primăriei ajutoare de urgenţă pentru a-şi cumpăra de la farmacie reţetele eliberate de me­dici, sau pentru a efectua diverse intervenţii medicale. Īn aceeaşi situaţie se află şi beneficiarii venitului minim garantat. Īn ultimii ani s-a constatat o creştere a numărului de persoane aflate īn situaţii limită, care au apelat la Serviciului Public de Asistenţă Socială din oraş, pentru acordarea ajutoarelor de urgenţă.

Autorităţile caută de fiecare dată soluţii

Ca urmare a faptului că veniturile realizate pe parcursul unei luni nu le ajung, cele mai multe persoane cer autorităţilor sprijin financiar pentru a-şi procura medicamente sau pentru a realiza diferite investigaţii medicale. Din păcate, legea este foarte strictă şi doar īn cazuri excepţionale se mai pot acorda bani din bugetul local pentru rezolvarea problemelor medicale. Potrivit şefului Serviciului Public de Asistenţă Socială din Rīmnic, Mihaela Popescu, ajutoarele de urgenţă se acordă numai persoanelor aflate īn situaţii de dificultate, cauzate de calamităţile naturale, incendii sau accidente. Lunar, īn cadrul şedinţelor Consiliului Local Municipal, conducerea instituţiei prezintă aleşilor solicitările venite din partea rīmnicenilor cu privire la acordarea diverselor forme de ajutor social, iar cei mai mulţi solicitanţi s]nt pensionari sau beneficiari ai venitului minim garantat.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU