Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2678 > Cotidian Nr. 2678 de vineri, 11 mai 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Reforma care ne ameţeşte


Permutări de secţii la Spitalul Judeţean

Secţia de chirurgie toracică, ce urmează să se īnfiinţeze, va lua locul secţiei de chirurgie infantilă, care va primi o altă locaţie

articol de: (C.R.)
Permutări de secţii la Spitalul Judeţean
 
Transformarea Spitalului Judeţean īn spital de urgenţă rămīne un proiect la care autorităţile medicale ale judeţului nu renunţă sub nici o formă. Eforturile care se fac īn acest sens sīnt considerabile, iar sumele alocate prin Banca Mondială sīnt de ordinul cītorva sute de mii de euro. Conducerea Autorităţii de Sănătate Publică anunţă mutarea secţiei de chirurgie infantilă īntr-o altă locaţie, pentru ca īn locul său să funcţioneze o secţie de chirurgie toracică, cea mai importantă condiţie pentru ca Spitalul de Urgenţe să se īnfiinţeze la Buzău.

Se fac angajări noi

Īnfiinţarea unei secţii de chirurgie toracică este obligatorie pentru ca Spitalul Judeţean să devină spital de urgenţe. Dr. Celine Toader, directorul Autorităţii de Sănătate Publică, spune că instituţia pe care o conduce a propus īnfiinţarea secţiei de chirurgie toracică īn spaţiul īn care acum funcţionează chirurgia infantilă. Eforturi remarcabile au fost făcute īn ceea ce priveşte Unitatea de Primire Urgenţe. Aici, directorul medical al Spitalului Judeţean, cardiologul Adriana Negoiţă, a reuşit, īn numai un an de zile, să atragă cinci medici noi, care asigură deja intervenţia pentru urgenţe.

Aparatură performantă pentru UPU

Seria dotărilor la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean continuă. Compartimentul a primit de la Ministerul Sănătăţii aparatură performantă, printr-un program al Băncii Mondiale. Luna trecută, de pildă, U.P.U. a fost dotată cu aparate me­­di­cale şi urmează să mai primească aparatură īn valoare de pīnă la 600.000 euro. Compartimentul ur­mează să mai primească şi dispozitive medicale, iar valoarea totală se ridică la 600 de mii de euro, suma fiind contractată prin Banca Mondială.

 

COMENTARII

gicacontra:
adevar
Dr. Negoita nu a atras pe nimeni. Minciuni!!!!!

In UPU sunt medici de medicina generala, care au reusit in urma unor examene(???) si care fara specialistii de pe sectii din garda nu fac alceva decat sa aiba IFOSE.

Aparatura primita de la Ministerul Sanatatii nu a fost adusa datorita inteventiei directorului medical care nu-si vede decat de interesul propriu, de buzunarul propriu. Nu a facut dr. Negoita nici un efort pentru a deveni spitalul judetean cu titulatura de urgenta, sunt numai minciuni ale ei...altii au muncit, iar ea se mandreste cu spagile de la furnizorii de medicamente care stau ciorchine la usa ei,cu pachete diverse. Pe vremea lui Dobos nu se ferea nici de plicuri, acum...pe ascuns abia-si cara geanta plina la masina luxoasa.Cea mai mare cheltuiala cu medicamentele din spital este de pe sectia cardiologie, dr. Negoita, care nu se mai satura de congrese pe banii furnizorilor de medicamente,incaseaza bani de la cabinetul particular unde-si trimite bolnavii de la spital sa-i trateze, pe medicamente care ar trebui sa intre in spital.

Dragilor de la Sansa nu sunteti decat niste lingai si niste mincinosi!
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU