Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5891 > Actualitate Nr. 5891 de joi, 13 iunie 2019  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Actualitate

Prins la timp!


Cum a vrut un buzoian să intre în "lumea bună" a traficanților de arme

A încercat să constituie un grup infracțional organizat împreună cu un brașovean

articol de: Cristina STERIAN
Cum a vrut un buzoian să intre în "lumea bună" a traficanților de arme
 

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Buzău au făcut trei percheziții în județele Brașov și Ialomița la persoane bănuite de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Descinderile polițiștilor buzoieni  au vizat doi bărbați la care anchetatorii au găsit pistoale cu glonț, arme de diferite tipuri, muniție și mai multe componente de armament, toate deținute ilegal. Un tânăr de 20 de ani din Buzău a fost vizat de acțiunea oamenilor legii.   

Polițiștii din Buzău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, au efectuat trei percheziții domiciliare, în județele Brașov și Ialomița. Activitățile au vizat doi bărbați, în vârstă de 20 și 47 de ani, din Buzău și Brașov, bănuiți de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. "În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 7 pistoale cu glonț, o armă lungă cu glonț, două arme cu aer comprimat, 1.197 de cartușe de diferite calibre, 210 capse genofix, 750 de alice, precum și mai multe componente de armament (țevi, închizătoare, amortizoare, încărcătoare, dispozitive trăgaci), toate deținute ilegal. Din cercetări a reieșit că, de la începutul anului 2019, bărbatul din Brașov ar fi achiziționat arme de la bărbatul din Buzău, dispozitive ce ar fi fost introduse în România, fără drept, de către cel din urmă", a anunțat, miercuri, Poliția Română.  În urma administrării probatoriului, cele două persoane au fost reținute și urmează a fi prezentate instanței, în vederea dispunerii măsurilor legale. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. 

Buzoianul reținut la Brașov este, potrivit unor surse bine informate, un tânăr, mutat de ceva vreme în județul Ialomita, care s-a visat, tot timpul un mare traficant de arme. Tânărul ar fi  intrat în contact cu brașoveanul căruia i s-ar fi  lăudat că poate face rost de orice tip de armă și i-ar fi propus partenerului său să formeze o rețea infracțională. 

Cum "aface­rile" de acest tip sunt atent monitorizate de structuri specializate, rețeaua nu s-a constituit. Buzoianul de 20 de ani, care ar fi adus arme din străinătate și le-ar fi vândut unui brașovean, a scăpat de arestul preventiv. Magistrații de la Judecătoria Buzău, în fața cărora a fost adus de către procurori, au dispus ca tânărul să fie pus sub control judiciar pentru 60 de zile.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU