Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2619 > Actualitate Nr. 2619 de marti, 27 februarie 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Actualitate

În ciuda ultimelor restricții de funcționare,


Magazinele pentru nevoiași rămîn pe piață

Magazinele pentru nevoiași rămîn pe piață
 

Magazinele cu profil second hand din oraș încearcă să se adapteze noilor condiții de pe piață. Fiind magazinele celor sărmani și cu venituri mici, numărul lor este fluctuant, unele dispar, iar altele apar. Cu toate că în ultima vreme au apărut magazine cu prețuri reduse, iar cele de marcă vînd doar solduri, o parte din buzoieni preferă second hand-urile.
Clienții fideli nu se dezmint
Regulile maleabile adoptate de patronii magazinelor, fac ca second hand-urile să reziste. Patronii de magazine fac tot felul de artificii comerciale pentru a satisface clienții. Unii preferă să dea pe credit celor mai nevoiași, alții scad prețurile și vînd la kilogram. Condițiile de funcționare a second hand-urilor s-au modificat de la 1.01.2007, drept pentru care, pensionarii sînt speriați la gîndul că astfel de magazine vor dispărea, deoarece este singura modalitate de a cumpăra lucruri pe măsura bugetului lor. Oamenii cu venituri mici, muncitorii, sînt și ei îngrijorați de astfel de vești, ei fiind clienți fideli acestor forme de comerț.
Regulile de igienă, repede asimilate
Odată permise importurile de jucării, încălțămine și lucruri intime, s-au impus și condiții drastice de igienă. Astfel, pentru fiecare obiect din aceste categorii, după ce este dezinfectat corespunzător, se eliberează un certificat de calitate, care se păstrează împreună cu obiectele în cauză la vînzător. La fel, importatorii au obligația etichetării produselor destinate în special copiilor. Noile norme impuse de U.E. magazinelor de profil au fost repede asimilate. Majoritatea lucrurilor sînt aduse de la mari depozite din țară, acolo unde sînt dezinfectate și controlate. Într-o societate mereu în tranziție, astfel de magazine vin să satisfacă nevoile unor cetățeni din ce în ce mai sărăciți, de aceea, pensionarii și patronii sînt de părere că second hand-urile nu vor dispărea așa curînd.
(I.G.)

Elena Bănică, patron Second Hand:  "Avem clienți stabili, de diferite categorii și vîrste, de aceea nu cred că va fi cazul falimentului.


Colan Cecilia, client: "Ca pensionară eu prefer astfel de magazine, au de toate și la prețuri accesibile nouă."


Săraru Elena, client: "După 27 de ani de muncă nu-mi permit să cumpăr din altă parte, pentru mine astfel de magazine sînt foarte necesare."


M.E., patron Second Hand: "Fiind într-o zonă mai proastă, ne-am adaptat imediat și reușim să ne menținem pe piață prin tot felul de metode, de la tîrguială la vînzarea pe credit. Oricum, neavînd un depozit de lucruri aici în oraș, luăm la a nu știu cîta mînă, ceea ce se reflectă în prețuri."

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU