Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5961 > Actualitate Nr. 5961 de vineri, 18 octombrie 2019  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Actualitate

Ce n-a arătat raportul de anchetă al Ministerului Sănătății


În spitalul Săpoca e nevoie de personal specializat pentru intervenții în situații de criză

Declarația aparține reputatului profesor psiholog, Tudorel Butoi

articol de: Andra VASILESCU
În spitalul Săpoca e nevoie de personal specializat pentru intervenții în situații de criză
 

Ancheta declanșată de Ministerul Sănătății după carnagiul produs în luna august de un pacient alcoolic la Spitalul de Neuropsihiatrie și Măsuri de Siguranță Săpoca au fost un început bun pentru reformarea sistemului de sănătate din zona psihiatrică, dar nu a descoperit unele realități structurale extrem de periculoase, este de părere profesor universitar doctor Tudorel Butoi, psiholog criminalist. 

Aflat în platoul emisiunii Medika Special de miercuri seară de la ora 14:00 de la Medika TV, moderată de Doru Gheorghiade, Tudorel Butoi a spus că pentru supravegherea pacienților cu afecțiuni psihice internați în spitalele de neuropsihiatrie este nevoie de personal specializat: "Există necesitatea ca acolo să fie un personal calificat care să știe cum să acționeze în situații de criză și de violență. Să intervină cu imobilizare, cu sedare, cu izolare a elementului periculos. Eventual, rezolvarea cazului violent poate însemna folosirea cămășii de forță sau chiar încătușarea sau contențiunea".

În același context, profesorul Tudorel Butoi a atras atenția că pacienții cu probleme neuropsihice aflați în criză violentă demonstrează o forță periculos de mare: "Un bolnav psihic aflat în criză are o putere feroce. Intră în catatonie, reacțiile sunt dezorganizate, pacientul e violent, lovește, mușcă sau scuipă." Reamintim că în luna august un alcoolic aflat în sevraj a atacat 13 persoane internate la Spitalul Săpoca din județul Buzău. În urma violențelor 7 persoane au murit iar alte 6 au fost grav rănite, unele dintre ele fiind și astăzi internate în spitale din București. După eveniment, ministrul Sănătății a declanșat ample anchete la toate spitalele de profil din țară, iar la fiecare dintre ele s-au găsit grave deficiențe structurale și manageriale.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU