Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5945 > Actualitate Nr. 5945 de vineri, 20 septembrie 2019  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Actualitate

Capi ai unei rețele de proxeneți, arestați

articol de: (E.P.)

Ample percheziții au avut loc miercuri în Buzău pentru destructurarea unei grupări specializată în trafic de persoane, proxenetism și spălare de bani.

6 indivizi sunt acuzați că au obligat cel puțin 11 tinere să se prostitueze, obținând de pe urma acestora aproape 1 milion de euro. Procurorii DIICOT Buzău și polițiștii  au descins  la nouă adrese  din municipiul Buzău, Vadu Pașii și Tisău, la domiciliile suspecților. Din datele anchetatorilor, proxeneții au început să recruteze victimele încă din anul 2010.  Ademeneau fete din familii cu posibilități materiale reduse, le promiteau că le vor lua de soții și vor avea un viitor frumos împreună. În unele cazuri, erau încheiate căsătorii formale, scopul fiind însă cu totul altul. Fetele erau trimise peste granițe, în Spania și Elveția. Aici, membrii grupării avea stabilite anumite cluburi în care, în cele din urmă, sub presiune și agresiune fizică, tinerele erau obligate să se prostitueze. Banii obținuți erau însușiți de proxeneți. Aceștia din urmă au strâns în ultimii ani aproximativ 944.000 de euro. Cu banii, membrii grupului au cumpărat imobile ori autoturisme de lux. Bunurile  erau achizitionate pe numele suspecților ori pe numele altor persoane și revândute ulterior, astfel încât să fie ascunsă proveniența banilor. În această afacere proxeneții erau ajutați de o tânără în vârstă de 31 de ani, care, pe lângă faptul că s-ar fi prostituat, ar fi avut și rolul de a transfera banii obținuți de celelalte fete în conturile deținute de aceasta la mai multe bănci, atât din Elveția, cât și din România.

Cei doi capi ai rețelei de proxe-neți, doi frați, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Alți 4 membrii ai grupării infracționale au primit control judiciar.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Căldură cu program în creșe și grădinițe
În spitalul Săpoca e nevoie de personal specializat pentru intervenții în situații de criză

Click aici pentru toate articolele din categoria Actualitate

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU