Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5941 > Actualitate Nr. 5941 de vineri, 13 septembrie 2019  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Actualitate

Vești bune pentru transportatori


Restricție ridicată pe D.N.10

Prefectura cere C.N.A.I.R. să ia în calcul o expertiză tehnică

articol de: Cristina STERIAN

Autoritățile din Buzău vor să ridice restricțiile pentru circulația microbuzelor de transport persoane cu greutate peste 3,5 tone pe Drumul Național 10 Buzău Brașov, prin Siriu.

Restricțiile au fost instituite ca urmare a deteriorării viaductului Giurca, aflat în apropiere de localitatea buzoiană Siriu. Mașinile cu gabarit peste 3 tone și jumătate nu au voie să traverseze zona. Instituția Prefectului Județului Buzău cere Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere să analizeze expertiza tehnică realizată la acest viaduct și să dea un răspuns dacă pot fi ridicate restricțiile pentru microbuzele de călători de peste 3,5 tone. Dacă CNAIR va da undă verde ridicării restricției, decizia ar urma să fie luată săptămâna viitoare. Între timp, viaductul urmează să intre în reparații. O asociere de trei firme a câștigat contractul de proiectare execuție a reparațiilor.

Până la jumătatea lunii decembrie ar trebui să fie gata proiectul, dar și să fie obținute avizele și autorizația de construcție. Lucrările propriu-zise vor dura douăsprezece luni, iar constructorii vor da, la final, o garanție de 5 luni. Valoarea lucrărilor care se vor face la viaductul Giurca este de 6,27 milioane de lei. Viaductul Giurca este ultimul aflat pe sensul de mers Buzău-Brașov al drumului național 10. Primele semne de deteriorare au apărut în primăvara anului trecut. În carosabil a apărut o spărtură prin care se vedea hăul de zeci de metri de sub viaduct. În zonă s-au instituit restricții de tonaj și de viteză. Viaductul este lung de aproximativ 280 metri și are o înălțime a pilonilor de 46 de metri.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU