Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5929 > Actualitate Nr. 5929 de vineri, 23 august 2019  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Actualitate

Scandal foarte previzibil


Apa caldă s-a oprit, din spate vin acuzațiile

Buzoienii asistă la un lung război al nervior

articol de: Cătălina JINGOIU
Apa caldă s-a oprit, din spate vin acuzațiile
 

Criza apei calde, la nivelul municipiului Buzău nu a mai putut fi evitată, astfel că, în jurul prânzului, furnizarea serviciului a fost sistată. 6400 de familii din orașul Buzău rămân, astfel, fără apă caldă, într-o perioadă caniculară, în care meteorologii anunță că vor fi maxime termice de până la 37 de grade Celsius. 

Situația este urmarea unui război al nervilor între Regia Autonomă Municipală și Ecogen Energy , discuții care au forțat lucrurile. Conducerea Ecogen Energy anunțase, luni, că va continua să furnizeze apă caldă populației până pe 26 august, dată care fusese avansată de regia de termoficare ca termen pentru punerea în funcțiune a unui sistem alternativ. Astăzi, însă, producătorul de energie termică a închis robinetul.  Directorul Ecogen Energy, Vasile Munteniță, a declarat pentru Focus TV că oprirea apei calde a fost provocată de cei din conducerea RAM Buzău:

"Am spus să furnizăm până pe 26 august, când intră în funcțiune noua sursă, ca să nu existe sincope. Cei de la RAM au făcut o adresă către furnizorul nostru de gaze în care arată că noi avem contractul reziliat cu ei, că nu ne vor mai da nici un ban și că cei de la gaze ne vor da un serviciu pe care nu vom avea de unde să îl plătim. În condițiile acestea, am primit notificare de la Engie că ne sistează astăzi gazele. RAM avea o factură scadentă luni pe care nu ne-a plătit-o. Iresponsabilitatea celor care au hotărât aceste lucruri este că au eliminat Ecogen ca variantă de rezervă. Deci, dacă la iarnă, acel cazan va ava o sincopă, noi nu vom putea funcționa să furnizăm căldură."

De partea cealaltă, conducerea RAM Buzău, prin vocea directorului Aurel Gubandru, confirmă opirea apei calde de la centrala de energie termică urmând ca, în câteva ore, apa caldă să se oprească și la robinete. 

În ceea ce privește o comunicare cu furnizorul de gaze, care să fi forțat lucrurile, directorul RAM o confirmă parțial: "Nu-i adevărat, RAM n-a trimis nicio scrisoare! RAM a fost întrebată de Engie dacă e cu datoriile la zi, în cursul zilei de luni, și a spus că este cu datoriile la zi, dar Ecogen Energy ne-a anunțat că ne oprește apa caldă. Astea sunt niște invenții, astea sunt false probleme. Dar nu v-au spus dacă au 3 milioane de plată la Engie și că, din cauza asta, Engie le oprește gazul?" 

Întrebat ce i-a condus pe cei de la Ecogen la decizia de sistare a apei calde, în tot orașul, Aurel Gubandru, a încheiat: "Amalgam de-o roz-albie și de una cenușie, ca de obicei!"

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU