Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5885 > Actualitate Nr. 5885 de luni, 3 iunie 2019  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Actualitate

Secretul unui absolvent de geniu


Cum a ajuns șeful de promoție de la Hasdeu student la Oxford

Cătălin Dumitru a avut 10 pe linie în tot timpul liceului

articol de: Cristina STERIAN
Cum a ajuns șeful de promoție de la Hasdeu student la Oxford
 

Cătălin Dumitru, șeful promoției 2015 - 2019 de la Colegiul Național Bogdan Petriceicu Hasdeu din Buzău, va studia la Oxford. Tânărul, elev de 10 pe linie, a povestit astăzi, la ceremonia de absolvire a liceului, în ce a constat testarea în urma căreia a fost admis la una dintre cele mai prestigioase universități din lume.

"Am depus dosarul, am dat un test de matematică și informatică la București, apoi am fost chemat la un interviu în Anglia. Interviul a fost extraordinar, extrem de constructiv și deloc greu. Am vorbit cu profesorii care au vrut să vadă cum gândesc, nu cât de multă materie știu, ci mai degrabă cum intenționez să o aplic", a explicat tânărul absolvent.

"Am depus dosarul, am dat un test de matematică și informatică la București, apoi am fost chemat la un interviu în Anglia. Interviul a fost extraordinar, extrem de constructiv și deloc greu. Am vorbit cu profesorii care au vrut să vadă cum gândesc, nu cât de multă materie știu, ci mai degrabă cum intenționez să o aplic", a explicat tânărul absol­vent.

Ca să ajungă să studieze la Oxford, Cătălin trebuie să ia minimum media 9 la bacalaureat. "O nimica toată pentru el", spun profesorii lui. "La Oxford voi studia matematica și informatica 4 ani, după care mă voi îndrepta spre o carieră în IT. În străinătate, la început, dar dorința mea este să mă întorc în țară", a adăugat șeful de promoție. La festivitatea de la Colegiul Hasdeu au participat elevi de la 10 clase, alături de părinți, bunici, prieteni, profesori și autorități locale.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU