Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5876 > Actualitate Nr. 5876 de vineri, 17 mai 2019  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34





Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro




Actualitate

Anchetatorii au ajuns la primele concluzii


De ce s-a spînzurat elevul de la Liceul de Artă

În ultimele ore au apărut mai multe ipoteze și speculații

articol de: Doru GHEORGHIADE
De ce s-a spînzurat elevul de la Liceul de Artă
 

Recentul eveniment produs cu cîteva zile în urmă la Podul Mărăcineni, acolo unde un tînăr de 17 ani a fost găsit atîrnînd în ștreang a creat multă emoție în rîndurile opiniei publice manifestată, mai ales, pe rețelele de socializare. 

 Astfel au apărut tot felul de speculații privind modul și cauzele care au dus la dispariția unui băiat care avea toată viața înainte. Era tînăr, avea un oarecare succes artistic, fiind interpret de muzică populară, cîntînd la diverse evenimente și, în principiu, o relație frumoasă cu o fată cu care a copilărit. El era elev la Liceul de Arte, ea la Economic, și totul părea frumos. Numai că, așa cum rezultă din primele cercetări ale Poliției prietena lui Adrian, băiatul care s-a sinucis, Raluca, a rămas însărcinată. Acest lucru a schimbat tragic destinul celor doi adolescenți. Surse atît din rîndul anchetatorilor, cît și din anturajul celor doi susțin că motivul care l-ar fi făcut pe Adrian să decidă să-și pună capăt zilelor a fost unul care pare inexplicabil, în general, dar care pentru un adolescent de 17 ani înseamnă diferența dintre "a fi sau a nu fi" sau dintre "moarte și viață". Sursele noastre explică faptul că fata a decis să păstreze sarcina în timp ce Adrian a susținut tot timpul că "nu sînt pregătiți să fie părinți". Conflict care după cum ne-au confirmat și specialiștii în psihologie consultați de reporterii "Șansa Buzoiană" poate produce în anumite condiții "declick-ul fatal".

Numai părinte să nu fii...

În aceste condiții jalea și indignarea părinților băiatului sînt explicabile. Oamenii nu înțeleg de ce fata s-a ambiționat să păstreze sarcina. Evi­dent, în acest context apar și acuzele ori speculațiile, părinții lui Adrian mergînd pînă acolo încît să susțină că la mijloc ar putea fi o crimă. Și asta pentru că spînzuratul avea ochelarii pe nas atunci cînd a fost descoperit lucru puțin probabil, susțin ei, într-o dinamică specifică a momentului. În plus, nimeni nu știe de unde a găsit Adrian o frînghie. Asta spun părinții adolescentului. Anchetatorii afirmă, însă, că măcar pînă în prezent, aceste speculații nu se susțin. Dar, vorba românilor, în astfel de cazuri, "numai părinte să nu fii..."

Anchetatorii au cerut autopsie 

Totuși, pentru a infirma orice speculații și pentru liniștirea, dacă se poate spune așa, a părinților lui Adrian, investigatorii cazului au cerut autopsierea cadavrului. Pînă atunci, anchetatorii au reușit să stabilească, în mare, traseul parcurs în ultimele ore de Adrian. Din studierea acestora rezultă că băiatul a fost extrem de hotărît să-și pună capăt zilelor. Asupra acestor aspecte vom reveni, însă, curînd.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU