Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5823 > Actualitate Nr. 5823 de vineri, 8 februarie 2019  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Actualitate

Dacă nimeni nu contestă hotărîrea Instanței


Bîgiu, eliberat condiționat

În cîteva zile ar putea ajunge acasă

articol de: (D.G.)
Bîgiu, eliberat condiționat
 

Cristi Bîgiu, fost președinte al Consiliului Județean va fi eliberat din Penitenciarul Focșani după ce a formulat o cerere de liberare condiționată către Judecătoria Focșani, care a fost admisă, miercuri, de completul de judecată, iar eliberarea va deveni efectivă dacă decizia nu va fi contestată în termen de trei zile de la comunicare.

Bîgiu este închis în Penitenciarul Mîndrești, unde ispășește o pedeapsă de 5 ani și 10 luni, aplicată prin sentința penală pronunțată anul trecut de Tribunalul Vrancea pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. Instanta a mai hotărît ca Bîgiu să se afle sub permanentă supraveghere pe perioada liberării condiționate, până la data expirării pedepsei, pe 20 septembrie 2021.

"În baza art. 587 C.proc.pen admite cererea de liberare condiționată formulată de petentul-condamnat Bigiu Marian Cristinel, în prezent deținut în Penitenciarul Focșani.

În temeiul art. 100 Cp, dispune liberarea condiționată a condamnatului Bîgiu Marian Cristinel în prezent deținut în Penitenciarul Focșani., din pedeapsa de 5 ani și 10 luni închisoare, aplicată prin sentința penală nr. 18/2018, pronunțată de Tribunalul Vrancea, pentru săvârșirea infracțiunii luare de mită -art 289 NCP În baza art. 100 alin. (6) c. pen. intervalul cuprins între data liberării condiționate și data împlinirii duratei pedepsei - 20.09.2021- constituie termen de supraveghere pentru condamnat.

Pune în vedere petentului condamnat dispozițiile art. 100 alin. (5) C. pen. referitoare la conduita sa viitoare și consecințele la care se expune, dacă va mai comite infracțiuni.

Dispune punerea în libertate a condamnatului de sub puterea mandatului de executare a pedepsei nr. 26/2018, emis de Tribunalul Vrancea, dacă nu este arestat în altă cauză. În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen.,cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului.

Ia act că asistența juridică a fost asigurată de apărător ales. Cu drept de contestație în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunțată în ședință publică, azi, 06.02.2019." - se arată în soluția pe scurt a magistraților focșăneni.  

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Tîlhărie la lumina zilei pe cel mai circulat bulevard din Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Actualitate

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU