Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5823 > Actualitate Nr. 5823 de vineri, 8 februarie 2019  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Actualitate

O investiție care trebuia făcută ieri


Noi separatoare de sens pe Centura Buzăului

Vor fi montate în apropierea Fabricii de Bere

articol de: Marilena DINU

Noi separatoare de sens vor fi montate, în perioada imediat următoare, pe centura ocolitoare a orașului Buzău. Măsura și-a dovedit deja eficiența pe primele tronsoane pe care a fost pusă în practică. Noile separatoare urmează să fie instalate pe segmentul de drum dintre Fabrica de Bere și curba de la Pasarela Nehoiu, din vecinătatea pădurii Crângului.

Decizia a fost luată în ședința de săptămâna trecută a Comisiei pentru Siguranța Rutieră a municipiului Buzău. Statistica în urma căreia s-a decis adoptarea acestei măsuri arată că peste 30 de accidente rutiere s-au produs anul trecut pe această porțiune din șoseaua centură a Buzăului.

"Am avut și o solicitare din partea Poliției Rutiere în acest sens. În cursul anului 2018 au fost foarte multe evenimente rutiere în zona intersecției dintre Aleea Veteranilor și Șoseaua Nordului, motiv pentru care a fost aprobată continuare a proiectului de amplasare a separatorilor de sens. Zilele trecute a fost semnat contractul, urmând ca în termen de 30 de zile aceștia să fie amplasați pe Șoseaua Nordului, astfel încât vom întregi acel sector cu separatori de sens până la pasarela de la Fabrica de Bere", a declarat viceprimarul municipiului Buzău, Ionuț Apostu.

Separatoarele de sens detrermină reducerea vitezei la îngustarea benzii rutiere. Pe Șoseaua Nordului, limita de viteză este de 50, maxim 70 de kilometri pe oră. Polițiștii rutieriști au surprins și șoferi care circulau cu peste 100 de kilometri pe oră. Instalarea de astfel de separatoare și-a dovedit eficiența într-o altă curbă de pe această șosea. 

"Montarea separatoarelor de sens pe Șoseaua de Centură a municipiului Buzău și-a dovedit eficiența în anii trecuți. Acolo nu am mai avut evenimentele grave care s-au produs în urmă cu trei-patru ani de zile, știți foarte bine, acele accidente grave soldate cu persoane decedate.

În primul rând, că separă sensurile, autovehiculele nu mai pot intra pe contrasens, nu se mai pot produce depășiri neregulamentare și, de asemenea, în acele viraje destul de strânse care produceau pătrunderile pe contrasens, acum se circulă și nu am mai avut evenimente deosebite, cel mult doar cu pagube materiale pe acele zone.

În schimb, la începutul acestui an și sfârșitul anului trecut, am avut două evenimente grave în zonă care nu este prevăzută cu aceste separatoare de sens", a explicat și comsiarul Silviu Dinu, șeful Serviciului Rutier al IPJ Buzău. Parapetele din beton vor fi instalate pe axul drumului și vor fi semnalizate cu materiale reflectorizante.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Tîlhărie la lumina zilei pe cel mai circulat bulevard din Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Actualitate

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU