Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2590 > Actualitate Nr. 2590 de miercuri, 24 ianuarie 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Actualitate

Sicriele pe roti au Cartea Verde pentru Europa

articol de: (P.T.)
Sicriele pe roti au Cartea Verde pentru Europa
 

Anual, Trans Bus plăteste 10-12 milioane lei asigurarea pentru fiecare autobuz în parte, bani în care este cuprins si pretul la Cartea Verde pe care nu o foloseste niciodată
Cartea Verde mai este obligatorie pentru ambulante, microbuze scolare, troleibuze, tramvaie si ambulante

Din ciclul "aberatii legislative după 1 ianuarie" face parte si Cartea Verde obligatorie pentru Daciile 1100, Olcit-urile de acum 20 de ani, tramvaie, autobuze si troleibuze (!!!), ambulante, masini de pîine, microbuze scolare, camioane de pe santiere si masini de politie. Cartea Verde este inclusă în pretul RCA, ceea ce înseamnă că este obligatorie. Pînă si sicriele pe roti pe care încă le mai are în dotare Trans Bus au Carte Verde, pentru că asa spune legea. Directorul economic al societătii, Constantin Voicu, este constient că aceasta este o aberatie, însă nu are ce face si a fost nevoit să plătească RCA-ul complet pentru că asa spune legea. Anual, Trans Bus plăteste 10-12 milioane lei asigurarea pentru fiecare autobuz în parte, bani în care este cuprins si pretul la Cartea Verde pe care nu o foloseste niciodată.

Veniti de plătiti:
Aceasta este o măsură care avantajează clar societătile de asigurări. Ele vor încasa bani frumosi de pe urma celor 5 milioane de polite, pe care estimează că le vor încheia în acest an.

Polite fortate
Statisticile spun că cel mult 20% din automobilele cu polită de asigurare internatională fortată vor ajunge să iasă din tară. Si asta pentru că cele mai multe sînt masini vechi, cu rotile prinse în trei suruburi si care, potrivit noilor reglementări, nu au voie să treacă nici cu bara din fată granita. Mai mult, sansele să vedem o linie de transport în comun între Ciresica si Potsdamer Platz din Berlin sînt nule. Pînă atunci, buzoienii vor avea parte de mai multe scumpiri, la pretul biletelor la transportul în comun, la pretul alimentelor sau metrului pătrat construit.

Încă o semnătură si dispare Cartea Verde
Cu toate acestea, asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto va fi valabilă, cît de curînd, în toată Uniunea. Trebuie doar ca tara noastră să semneze un acord multilateral de garantare cu mai multe state membre. Acest acord este semnat de 33 de state si reprezintă o conventie a Birourilor nationale de Carte Verde. După ce România semnează acest acord cu toate statele membre UE si Islanda, Norvegia si Liechtenstein, RCA-ul va deveni valabil în tot spatiul economic european, fără a mai fi necesară Cartea Verde, se arată într-un comunicat al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA). 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU