Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5791 > Actualitate Nr. 5791 de marti, 4 decembrie 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Actualitate

Înaintări în grad la Cotroceni


Medicul buzoian Florentina Ioniță-Radu, singurul general femeie din România, înaintată în grad

Alți doi ofițeri superiori de la Buzău au primit grade mai mari, vinerea trecută

articol de: Doru GHEORGHIADE
Medicul buzoian Florentina Ioniță-Radu, singurul general femeie din România, înaintată în grad
 

Medicul buzoian, Florentina Ioniță-Radu, șeful Spitalului Militar Central "Dr. Carol Davila", singura femeie general din istoria României, a fost înaintată în grad la general maior cu două stele.

Evenimentul s-a petrecut vinerea trecută printr-un de­cret semnat de președintele Klaus Iohannis, după ce, săptămîna trecută, dr. Florentina Ioniță-Radu, absolvent al Hasdeului, a devenit și cetățean de onoare al municipiu­lui Buzău. 

Tot vinerea trecută, prin același decret prezidențial a fost înainta la gradul de general de brigadă cu o stea clonelul Ionel Irimia, comandantul Brigăzii de Informații Militare "Mareșal Alexandru Averescu" de la Buzău și, de asemenea, comandantul Diviziei 2 Infanterie "Getica", generalul de brigadă Gheorghiță Vlad a fost înaintat la gradul de general-maior, cu două stele.

Ieri s-a citit decretul

Luni, 3 decembrie, la sediul comandamentului Diviziei 2 Infanterie "Getica" s-a citit Decretul Președintelui României privind înaintarea în gradul de general-maior - cu două stele a generalului de brigadă - cu o stea Gheorghiță VLAD, comandantul Diviziei 2 Infanterie "Getica".

Citirea ordinului de avansare a fost făcută de către generalul-maior Dorin Blaiu, comandant al Componentei Operaționale Terestre și locțiitor al șefului Statului Major al Forțelor Terestre. Activitatea s-a desfășurat în prezența autorităților locale și a personalului din cadrul Diviziei 2 Infanterie "Getica".

General-maior Gheorghiță VLAD s-a născut la data de 7 septembrie 1969, în București. Absolvă Școala Militară de ofițeri activi de Tancuri din Pitești în anul 1991 și își începe cariera în funcția de comandant de pluton tancuri la Regimentul 22 Tancuri în București. După absolvirea cursurilor de carieră (cursul de comandanți companie, respectiv cursul de stat major) este numit în funcția de șef al operațiilor. Urmează cursurile Facultății Interarme a Academiei de Înalte Studii Militare (absolvite în anul 2002) și este numit ofițer de stat major în G3 Operații la Corpul 1 Armată Teritorial.

Între anii 2005-2014 ocupă diferite funcții cum ar fi: comandant al Batalionului 631 Tancuri, șef al planificării în Serviciul Operativ la Statul Major al Forțelor Terestre, șef al informațiilor la Componenta Operațională Terestră și comandant al Brigăzii 1 Mecanizată "Argedava".

În august 2016 preia comanda Centrului Național de Instruire Întrunită "Getica" din Cincu, din august 2017 este împuternicit comandant al Diviziei 2 Infanterie "Getica" Buzău, iar din aprilie 2018 este numit la comanda acestei divizii.

Printre cursurile absolvite se numără: curs de Sisteme de Comunicații și Informatică - Ede, Olanda, curs postuniversitar la Colegiul Național de Apărare București, curs de Operații de Menținere a Păcii - Oberammergau, Germania, master în Relații Internaționale și Studii de Securitate, Universitatea "Lucian Blaga" - Sibiu, precum și master în Studii Strategice, U.S. Army War College - Carlisle, SUA.

În anul 2007 a participat ca ofițer de stat major în cadrul Comandamentului Multinațional al Forței în Irak.  Este decorat cu: Ordinul "Virtutea Militară" în grad de Cavaler, Emblema de Merit clasa a III-a "În Serviciul Armatei României", Emblema de Merit clasa a I-a "În Serviciul Păcii", Emblema de Onoare a Armatei României, Emblema de Onoare a Statului Major al Apărării, Emblema de Onoare a Forțelor Terestre, Emblema de Onoare a Forțelor Aeriene, Emblema de Onoare a Medicinei Militare, Emblema de Onoare a Resurselor Umane. Este căsătorit și are doi copii.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Schimbări drastice la S.R.I.

Click aici pentru toate articolele din categoria Actualitate

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU