Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5758 > Actualitate Nr. 5758 de vineri, 5 octombrie 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Actualitate

Se proliferează un mare scandal


Permise auto suspecte obținute în Mexic

Poliția buzoiană a deschis o anchetă

articol de: Doru GHEORGHIADE

Un nou "fenomen Pitești“ e pe cale de apariție la Buzău. Este vorba despre depistarea unor cetățeni care dețin permise de conducători auto obținute în Mexic. Știrea a apărut în cadrul unei emisiuni Sens Direct de la Focus TV, miercuri, după-amiază și a fost făcută publică de către șeful Poliției Rutiere din Inspecvtoratul de Poliție Județean Buzău, comisar-șef Silviu Dinu.

Sursa citată a explicat în direct că s-au depistat în trafic mai mulți conducători auto care au prezentat la controlul de rutină cerut de polițiștii rutieriști buzoieni carnete de conducere auto eliberate în Mexic.

Dat fiind că distanța geografică dintre România și Mexic este destul de mare, astfel că transportul și școala de șoferi făcută acolo, plata cazării și toate celelalte cheltuieli n-ar justifica în niciun fel deplasarea în America Centrală, doar dacă respectivii n-ar fi putut să obțină pe căi legale în țara de baștină. Practic de la dispariția acestor suspiciuni a pornit și decizia de a se lua măsuri pe loc.

Astfel, că tinerilor buzoieni care au prezentat la control astfel de documente li s-au reținut permisele și li s-au eliberat dovezi de circulație pînă la lămurirea situ­ației.  Corespondență prin Interpol  În aceste zile, polițiltii buzoieni lucrează la o anchetă care să lămurească modul în care tineri șoferi posesori de permise de conducere auto provenite din Mexic, au intrat în posesia acestor acte.

Ca atare, a spus cms.-șef Silviu Dinu s-a procedat la trimiterea către Ministerul de Interne prin Interpol din Mexic a unei note care conține un set de întrebări care să facă lumină în acest caz. Pe de altă parte, Biroul de Presă al IPJ Buzău a transmis reporterilor șansa că în acest moment "există un dosar de anchetă deschis în acest caz care vizează stabilirea modului în care doi tineri domiciliați în Buzău, în vîrstă de 27 de ani ambii  au obținut permise de conducere de la autoritățile mexicane".  Evident dacă documentele sînt legale și au fost obținute în condițiile actelor normative specifiuce din Mexic.

Cîte cazuri or mai fi?

Dacă se confirmă suspiciunea că permisele respective sînt niște făcături ori au fost obținute pe căi ilegale de la instituțiile mexicane, atunci ucrurile sînt extrem de grave. Problema elementară care se pune este cîte astfel de documente există în Buzău și la nivelul întregii țări? Apoi este de văzut dacă există un grup infracțional organizat care se ocupă cu procurarea unor astfel de permise. sînt, însă, informații că sînt multe permise obținute în Mexic în posesia unor șoferi buzoieni care circulă acum nestingheriți pe drumurile patriei. Ba, unii dintre ei au avut permise obținute la Argeș, la celebra "fabrică de permise auto", care după izbucnirea scandalului care  au fost anulate de Justiție. Așadar se conturează un mare scandal cu inflexiuni absolut neașteptate.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU