Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5686 > Actualitate Nr. 5686 de miercuri, 23 mai 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Actualitate

Cum a evoluat, post-operatoriu, starea de sănătate a medicului Mircea Șuteu

El a fost operat la București după ce a făcut infarct în timpul gărzii

articol de: Doru GHEORGHIADE
Cum a evoluat, post-operatoriu, starea de sănătate a medicului Mircea Șuteu
 

Medicul Mircea Șuteu, unul dintre cei mai cunoscuți specialiști și experimentați ginecologi din județ a depășit cu bine serioasa problemă medicală pe care a traversat-o recent. Doctorul Șuteu a ajuns la un spital din București după ce a suferit un infarct miocardic în timpul unei intervenții medicale pe care o efectua la Maternitatea Buzău, după ce, inițial, a primit primele îngrijiri la Secția UPU a Spitalului Județean. Medi­cii din Capitală i-au făcut o operație devenită clasică, după un infarct miocardic și i-au montat trei steturi.

Evoluția post-operatorie a fost formidabilă, iar în aceste zile, după cum relatează surse din anturajul său, doctorul Mircea  Șuteu se află în perioada de recuperare la domiciliu. Aceleași surse ne-au precizat că medicul se simte bine și-ar fi vrut ca peste două săptămîni să-și reia activitatea profesională, însă, apopiații au insistat și apoi l-au convins pe dr. Mircea Șuteu să rămînă acasă pe toată perioada de recuperare de două luni.     

Reamintim că medicul ginecolog, Mircea Suteu, angajat în cadrul secției OG 1 din Maternitatea Buzau, a suferit un infarct recent, într-o duminică seară, în timp ce se afla în sala de operație. Evenimentul a debutat în jurul orei 20,00 în timp ce cunoscutul ginecolog se afla în sala de operații, avînd-o alături pe colega sa Grațiela Stoica, cu care efectua serviciul de gardă. Membrii echipei medicale care îl asista au observat, la un moment dat, un comportament al medicului care trăda o problemă și au intervenit. 

Vertij, astenie...

Operația a fost continuată de medicul Grațiela Stoica, în timp ce medicul Mircea Suteu s-a retras într-unul dintre cabinete. Succesiunea faptelor arată că, într-o primă fază, colegii nu și-au dat seama că medicul suferise un infract. Asta și pentru că unul dintre principalele simptome, durerea în capul pieptului, nu se manifesta. În schimb, potrivit unor surse medicale, doctorul Șuteu avusese vertij și astenie, pe parcursul după-amiezii, perioadă în care s-a aflat în gardă. 

După episodul din sala de operații, doctorul Șuteu a fost supus unor investigații, efectuate în maternitate, inclusiv EKG, iar un medic cardiolog din afara unității a văzut rezultatele și a confirmat că poate fi vorba despre un infract. 

La circa două ore după momentul ieșirii din sala de operații, un echipaj UPU-SMURD s-a deplasat la Maternitatea Buzău. Tot acolo a mers și medicul șef al Secției UPU-SMURD, Adrian Zoican: "În urma unui apel la 112, împreună cu un echipaj de Terapie Intensivă, m-am deplasat la Maternitatea Buzău unde medicul de gardă prezenta simptomatologie specifică patologiei coronariene. A fost adus la secția UPU-SMURD unde a fost evaluart și i s-a făcut consultul specific de cardiologie. După această evaluare, s-a pus diagnosticul de infarct miocardic și a fost transferat la Spitalul de Urgențe Floreasca."

Al doilea infarct

Echipa medicală de la Spitalul Floreasca a dispus efectuarea unei coronarografii în funcție de ale cărei rezultate se va lua decizia următo­rului pas, respectiv montarea unui stent sau efectuarea unui by-pass. Surse din apropierea medicului buzoian spun că acesta a mai suferit o criză cardiacă în urmă cu 5 ani, dar nu figura în evidențele medicilor de specialitate cu o afecțiunede acest tip. În schimb, doctorul Șuteu este diagnosticat cu diabet, afecțiune care și-a pus amprenta asupra stării sale de sănătate, la fel ca și oboseala generată de exercitarea profesiei atît în maternitatea Buzău, cît și în cabinetul său privat.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU