Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2246 > Actualitate Nr. 2246 de vineri, 2 decembrie 2005  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Actualitate

Muncită de Boala,


Virginia Ciocan poate să scrie un tratat despre cum să pierzi o casă

articol de: Mărgărit GROSU

Nepriceperea în afaceri imobiliare, dar și nevoia de bani pentru a se îngriji de sănătate a adus o doctoriță originară din Rîmnicu-Sărat în pragul disperării. Povestea începe frumos, două fete devenite doctorițe care și-au profesat meseria departe de locurile natale.

Dorința mamei de a nu vinde casa părintească să le țină adăpost la anii de pensie. Nevoia de a întreține imobilul în perioada în care erau plecate le-a determinat pe cele două doctorițe să găsească o soluție de compromis. Au închiriat jumătate de casă unui localnic. De aici încep necazurile Virginiei Ciocan, care, printr-un memoriu adresat redacției, își varsă amarul pe tot și pe toate.

În ziua fatidică de 13 septembrie 2003 a suferit un accident vascular cerebral care i-a deschis drumul spre spital, dar și spre disperarea lipsei banilor pentru nevoile de sănătate. Deși a lucrat o viață în domeniul medical, boala nu a găsit-o pregătită financiar și nici sistemul nu i-a creat vreun avantaj. A decis atunci să-și calce pe inimă și să se salveze înstrăinînd partea din imobil care-i revenea de drept. Suma pe care a pretins-o a fost de 5000 de dolari din care a primit acont pînă în septembrie 2004 suma de 3000 de dolari. Ar fi vrut să fie cuprinsă în contract și clauza de uzufruct viager, dar dorința i s-a risipit prin vălmășagul drumurilor către spital.

Vorbele s-au uitat, a rămas însă înscrisul

Muncită de boală, a uitat cu totul de tranzacție, dar, spre surprinderea ei, a aflat că întreg imobilul era scos la vînzare de către cel cu care încheiase tranzacția. Partea surorei sale compusă din două camere cu intrare separată, dependințe și teren aferent, care era delimitată de imobilul tranzacționat, era inclusă în anunțul de vînzare.

Sesizînd unde vrea să ajungă cumpărătorul, a considerat necesar să încheie toate socotelile. A cerut să-i returneze suma de 3000 de dolari și să renunțe la tranzacție. Cumpărătorul s-a înfuriat însă și a ales calea justiției, care să decidă în locul lor, de partea cui va fi adevărul.

Dacă a riscat în afaceri imobiliare în necunoștință de cauză, Virginia Ciocan s-a mai aventurat și pe căile întortocheate ale justiției și s-a fript. Tot ceea ce a considerat necesar și legal să facă, a fost anulat de instanță și a pierdut tot. Și partea ei de casă, dar și a surorei a intrat forțat în tranzacția inițială pentru aceeași sumă de bani, arată disperată semnatara memoriului.

Nici partajul voluntar și nici plîngerea penală înregistrată la Parchetul de pe lîngă Judecătoria Rm. Sărat nu a curmat calea către o soluție pe care o consideră de neacceptat. Din mormanul de acte care însoțește memoriul se arată parcă destul de concisă chitanța de mînă, de la care a început tot necazul. Sună destul de clar pe hîrtie, ceea ce a vrut să vîndă Virginia Ciocan cumpărătorului Titi Macovei. În spatele literelor concise se deschide însă prăpastia incertitudinilor, pe care doar specialiștii o pot explora maiestuos după interese. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cauzele masacrului de la Spitalul Săpoca

Click aici pentru toate articolele din categoria Actualitate

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU