Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5594 > Actualitate Nr. 5594 de joi, 14 decembrie 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Actualitate

Accident grav la Școala Nr. 1


Grup de părinți accidentați de directoare

Evenimentul s-a soldat cu 8 victime

articol de: Doru GHEORGHIADE
Grup de părinți  accidentați de directoare
 

Doar o minune a făcut ca buzoienii implicați în accidentul înfiorător, produs ieri, în fața Școlii Nr.1 din municipiul Buzău, să scape doar cu traumatisme minore. Accidentul se putea transforma într-o adevărată tragedie ținînd cont de locul și modul în care s-a produs.

Cercetările efectuate de polițiștii rutieriști au arătat că nenorocirea a avut loc în urma unor manevre greșite efectuate la volan de către directoarea școlii. În momentul în care a vrut să intre în curtea unității de învățămînt, directoarea ar fi apăsat din greșeală accelerația moment în care a pierdut mașina de sub control și a lovit poarta școlii, dar și un grup de părinți care așteptau să își ia copiii de la școală.

Au urmat momente de groază. 8 persoane, printre care și o femeie însărcinată, au fost rănite și au rămas inerte pe caldarîm. Au fost imagini terifiante, care i-au îngrozit chiar și pe ambulanțierii sosiți să acorde ajutor victimelor. Cum numărul răniților a fost semnificativ, a fost activat imediat Codul roșu de intervenție, astfel că la fața locului au fost mobilizate mai multe echipaje medicale. 

Toate persoanele rănite în urma accidentului au fost transportate de urgență la Spitalul Județean Buzău. Printre acestea și un copil de 12 ani care a suferit un traumatism la gleznă. Tot la spital au ajuns și alte persoane care au suferit atacuri de panică. 

La spital a fost transportată și directoarea Școlii Nr.1, cea din vina căreia s-a produs accidentul, după ce a suferit un atac de panică în momentul în care și-a dat seama ce nenorocire a provocat. La scurt timp după producerea accidentului, în zona Școlii Numărul 1, au ajuns zeci de persoane, părinți și bunici, care au aflat despre ceea ce s-a întîmplat și au mers îngroziți la școală să se asigure că micuții lor sînt teferi. Polițiștii au deschis dosar penal și continuă cercetările pentru a stabili exact cum s-a produs accidentul. Cazul a ajuns și în atenția inspectorilor de muncă. 

Toți răniții în stare bună

Toți buzoienii răniți în urma accidentului produs chiar de directoarea unității de învățămînt sînt în stare bună. Potrivit reprezentanților Spitalului Județean Buzău, cele 6 victime sînt stabile și conștiente, dar au suferit diverse traumatisme la mîini sau picioare. Celelalte 4 persoane care au fost transportate la spital au suferit atacuri de panică. Printre acestea un copil de 12 ani care va rămîne internat la Chirurgie pediatrică întrucît a suferit și un traumatism la gleznă. Nu se știe deocamdată ce s-a întîmplat cu minorul, dacă a fost accidentat în urma accidentului sau dacă s-a speriat și s-a împiedicat, lovindu-se. Cît despre femeia însărcinată care a ajuns la spital, aceasta a fost transportată la Maternitatea Buzău pentru a fi atent supravegheată de medici.

Ce spune Poliția

După eveniment, biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean a transmis următoarele: "În urma verificărilor efectuate de echipa de cercetare la fața locului a rezultat că o buzoiancă în vîrstă de 43 ani care se deplasa cu un autoturism dinspre B-dul Nicolae Bălcescu, pentru a intra în curtea unei unități școlare din municipiul Buzău, pe fondul unei manevre executate greșit, ar fi pierdut controlul asupra vehiculului și ar fi acroșat poarta de acces și un grup de persoane. În urma accidentului rutier 8 persoane cu vîrste cuprinse între 12 și 67 de ani au suferit diferite vătămări corporale, iar în total 9 persoane au fost transportate la spital. Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză a fost întocmit dosar penal și polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul."

O întrebare

Dincolo de tragismul evenimentului și de modul în care s-a produs accidentul pe tapet se poate pune următoarea întrebare: "Ce caută o mașină, chiar și a directoarei, în curtea unei școli pe unde mișună copii, mulți dintre ei destul de mici, ca să fie vulnerabili pentru că nu s-au deprins a se feri?"

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU