Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5559 > Actualitate Nr. 5559 de luni, 23 octombrie 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 33

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Actualitate

Anchetă în curs


Catedrala Arhiepiscopală, spartă de hoți

Hoții au intrat în lăcașul de cult după ce au spart un geam din spate S-a spart cutia milei și magazinul de obiecte bisericești

articol de: Doru GHEORGHIADE
Catedrala Arhiepiscopală, spartă de hoți
 

Catedrala Arhiepiscopală a Buzăului și Vrancei a fost spartă de hoți în noaptea de sîmbătă spre duminică. Răufăcătorii au intrat pe un geam din spatele lăcașului de cult pe care l-au spart folosindu-se de scară.    

Din primele cercetări efectuate de polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale din Inspectoratul de Poliție Județean Buzău, reiese că hoții nu sînt mari specialiști și-au vizat exclusiv banii. Ei nu au sustras obiecte de cult, unele cu valoare inestimabilă, ci doar banii strînși în cutia unde se depun acatiste și unde se află lumînările pe care enoriașii le aprind la slujbe. Suma dispărută e în curs de estimare, iar polițiștii au deschis, deja, un dosar penal.

Slujba duminicală, suspendată

Evenimentul a fost anunțat Poliției duminică dimineața, în jurul orelor 6:30, cînd a fost sesizat un furt. La scurt timp, o echipă de anchetatori s-a deplasat la fața locului, demarînd cercetările. De anchetă se ocupă o echipă de polițiști de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din I.P.J. Buzău, care a deschis un dosar penal pe marginea evenimentului.

Ce spune Arhiepiscopia

Părintele Ioan Șolea, purtătorul de cuvînt al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, a precizat pentru Șansa Buzoiană că: "În noaptea de sîmbătă spre duminică, o persoană sau mai multe au pătruns în Catedrala Arhiepiscopală spărgînd un geam lateral. Nu au fost produse daune majore, sustrăgîndu-se doar o sumă mică de bani pentru că nu se lasă bani mai mulți, peste noapte, în lăcașele de cult, tocmai pentru a fi preîntîmpinate astfel de evenimente. Așteptăm și noi rezultatele anchetei în desfășurare cu precizarea că nu au dispărut alte obiecte de cult."

Lăcașul de cult e păzit de o firmă de pază și are sistem de alarmă

Totuși, deși paguba nu e mare, rămîne de stabilit cum au putut pătrunde hoțul sau hoții în Catedrală, făcînd și zgomot cînd geamul lateral a fost spart. Mai ales că instituția bisericească este păzită de o firmă de profil 24 de ore din 24, iar Catedrala, ca și celelalte obiective din ansamblul Arhiepiscopal, au sistem de alarmă. Iată că în cazul evenimentului de sîmbătă noaptea sistemul de alarmă nu a funcționat, ori a fost anihilat.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU