Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2578 > Actualitate Nr. 2578 de miercuri, 10 ianuarie 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Actualitate

Agentii economici trebuie să fie cu ochii-n patru


S-a modificat ordinea stingerii datoriilor la stat

Mai întîi se plătesc datoriile curente si abia apoi cele principale si accesoriile

articol de: (F.A.P.)

Ordinea stingerii datoriilor către bugetul consolidat al statului s-a modificat începînd cu data de 1 ianuarie 2007. Directorul Directiei generale a Finantelor Publice Buzău, Liviu Ilie, spune că prioritate au sumele datorate în contul ratei din luna curentă a graficului de plată aferent obligatiei fiscale esalonate la plată si obligatiile fiscale curente, de a căror plată depinde mentinerea valabilitătii înlesnirii  acordate. Abia după aceea se plătesc obligatiile fiscale principale si accesoriile.

Debitorul trebuie să stie cum i s-au stins datoriile
1 ianuarie a venit cu noutăti si în ceea ce priveste ordinea de plată a datoriilor la buget. Directorul DGFP Buzău, Liviu Ilie, explică într-un comunicat de presă, remis redactiei noastre, că pentru obligatia fiscală  principală si pentru accesoriile aferente, stingerea se efectuează în ordinea vechimii, cu exceptia celor pentru care s-a început executarea silită. Nu este lipsită de importantă obligatia Finantelor de a-l informa pe debitor cu privire la modul în care i s-au stins datoriile. Pînă acum, spune directorul Liviu Ilie, creanta fiscală se stingea  conform "Numărului de evidentă a plătii", înscris în Ordinul de plată pentru Trezoreria Statului. 
Unele obligatii au fost anulate
Începînd cu data de 1 ianuarie 2007, pentru plata sau declararea  obligatiilor bugetare, contribuabilii, fie ei persoane fizice sau juridice, nu mai au obligatia completării rubricii "Numărul de evidentă a plătii". "Obligatia respectivă a fost  suspendată pe perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2007, printr-un ordin al ministrului de Finante, prin care a anulat si alte decizii luate anterior.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU