Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2578 > Actualitate Nr. 2578 de miercuri, 10 ianuarie 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Actualitate

Generatia A.N.L.


De cum s-au mutat, locatarii au contribuit substantial la cresterea natalitătii

articol de: Corina Rachiteanu

În cartierul Dorobanti 2, de aproape cinci ani au fost date spre folosintă două blocuri de apartamente, construite prin Agentia Natională a Locuintelor. Fiecare bloc are cîte 16 apartamente în care, din 2005, locuiesc tineri căsătoriti. Majoritatea stau cu chirie si sînt multumiti de conditii, mai ales că blocurile sînt noi. si cum în viată un om trebuie să sădească un pom, să construiască o casă si să conceapă un copil, A.N.L.-istii n-au stat pe gînduri.
Astfel, pentru că si-au achizitionat o casă, iar pomul nu e asa important, în blocul de pe strada Gîrlasi locuiesc trei copii care
s-au născut de cînd părintii s-au mutat în noile case: doi băieti de trei ani si o fetită de numai 2 ani. Totodată, în celălalt bloc A.N.L., situat în apropiere de Piata Dorobanti, locatarii au fost mai "harnici", astfel că aici locuiesc trei băieti si patru fetite, cu vîrste cuprinse între doi si trei ani. Maria Ionică este o tînără locatară a unuia dintre blocurile A.N.L. din Dorobanti 2 si mama unui băietel de numai trei ani. Ea ne-a declarat că vecinii sînt foarte linistiti, chiria este destul de mică si conditiile bune. Maria I. ne-a mai precizat că se bucură pentru că băietelul ei are ocazia să locuiască într-un bloc nou, iar apartamentul îi va rămîne mostenire. Locuintele din cele două blocuri A.N.L. au fost obtinute prin mari sacrificii si după mult timp de asteptare, dar a meritat, după cum afirmă mai multi locatari. Iar dacă în aproape cinci ani în cele două blocuri 10 familii au conceput cîte un copil, este foarte probabil ca în viitorul apropiat să mai vină pe lume si altii. Trei tinere căsătorite, care locuiesc în blocurile A.N.L., vor aduce pe lume, peste numai cîteva luni, cîte un copil, care se vor alătura "generatiei A.N.L."

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU