Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2569 > Actualitate Nr. 2569 de miercuri, 27 decembrie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Actualitate

Zeci de tineri au intrat în comă alcoolică de Crăciun

articol de: Corina Rachiteanu
Zeci de tineri au intrat în comă alcoolică de Crăciun
 

Asa cum era de asteptat, pentru multi dintre buzoieni, sărbătoarea Crăciunului a fost un bun prilej de a consuma băuturi alcoolice în cantităti uriase. Este si constatarea asistentilor de la Serviciul de Ambulantă, care, de sîmbătă pînă ieri, s-au confruntat cu zeci de cazuri de come alcoolice.

Cel mai frecvent s-au îmbătat tinerii cu vîrste cuprinse între 15 si 25 de ani si, mai rar, buzoienii trecuti de 45 de ani. În mod deloc surprinzător, tinerii au chefuit si au băut pînă au uitat de ei în baruri si discoteci. Si cum băutura ajunge destul de usor la creier, pînă la bătăi si scandaluri n-a fost decît un pas. Mirela Bolborici, operator la Serviciul de Ambulantă, a declarat că nu numai băietii sînt cei care obisnuiesc să bea în cantităti exagerate, ci si fetele, care se ametesc mult mai usor. Cel mai des, ambulantierii au fost nevoiti să-i ridice pe buzoieni direct de pe stradă, pentru că starea de ebrietate nu le-a permis să mai ajungă acasă. Pe lîngă betivi, angajatii Serviciului de Ambulantă s-au mai ocupat de buzoieni care suferă de afectiuni cronice si cărora masa de Crăciun nu prea le-a priit. Totodată, la spital au ajuns si multi cardiaci, care au uitat de regim si de tratament, dar si buzoieni cu probleme pulmonare.

În anii anteriori, sute de buzoieni au ajuns la spital din cauza mîncărurilor grase si a dulciurilor consumate fără măsură, anul acesta, pînă în prezent, astfel de cazuri au fost destul de rare. Totusi, medicii recomandă să fim ponderati si atenti atît la ce mîncăm, cît si la ce bem, mai ales că pînă la sfîrsitul anului mai sînt cîteva zile.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU