Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5394 > Actualitate Nr. 5394 de luni, 20 februarie 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 32

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Actualitate

În lucru la Primărie


Cum se modifică regulamentul de atribuire a locurilor de parcare

Noul format va fi supus unei ample dezbateri publice la care vor fi invitați cetățenii interesați

articol de: Cristina STERIAN
Cum se modifică regulamentul de atribuire a locurilor de parcare
 

Se lucrează intens, în această perioadă, la modificarea regulamentului de atribuire a locurilor de parcare din Buzău.

Autoritățile analizează fiecare propunere venită din partea buzoienilor, vin cu completări, astfel încît noul regulament să vină în sprijinul proprietarilor de autoturisme și să rezolve problema lipsei locurilor de parcare din jurul blocurilor. 

Cert este că noul regulament va cuprinde o serie de noutăți. De pildă, autoritățile își propun ca toți locatarii să aibă dreptul la un loc de parcare, chiar dacă este vorba despre prorpietari de autoturisme sau despre locatari care folosesc mașina de serviciu. Un lucru este clar însă. Fiecare locatar va beneficia de un loc de parcare, indiferent de numărul de mașini deținute. În cazul în care unul dintre buzoieni este posesorul a două sau mai multe vehicule, atunci va trebui să aștepte o a doua etapă de repartizare pentru a avea unde să și parcheze și celelalte mașini, a explicat în cadrul emisiunii Sens Direct de la Focus Tv, viceprimarul Ionuț Apostu. Pe de altă parte, prioritate vor avea proprietarii persoane fizice, urmați de reprezentanții societăților comerciale.În plus, în parcările de reședință nicio autoutilitară nu va putea fi lăsată de proprietari.Totodată, atribuirea unui loc de parcare va fi condiționată de existența unei polițe RCA valabile.

Calcule și măsurători

O altă modificare ar putea viza intervalul orar în care locurile de parcare atribuite vor fi folosite exclusiv de cei care încheie contracte cu Primăria.  Autoritățile vor ca locul de parcare să poată fi utilizat de la ora 16 și jumătate pînă la ora 8, și nu de la 16, ca în vechiul regulament. Toate aceste modificări vor fi incluse în noul regulament de atribuire a parcărilor care va fi supus unei ample dezbateri publice.

"Dorim ca pe noul regulament să organizăm o dezbatere mai amplă. Dacă sala "Nicu Constantinescu" a Palatului Comunal va fi neîncăpătoare, dorim să închiriem o sală de o capacitate mai mare, unde să invităm cetățenii, reprezentanții asociațiilor de proprietari, presa, și într-o după-amiază să discutăm, cu regulamentul pe masă și să ascultăm opiile tuturor celor interesați de o astfel de dezbatere", a declarat  viceprimarul Ionuț Apostu. Între timp, se fac măsurători și calcule exacte în fiecare zonă a municipiului Buzău pentru a se ști excat de cîte parcări este nevoie. Primele date arată că în municipiu sînt în jur de 30 de mii de autoturisme.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU